tiistai 17. heinäkuuta 2018

Jouluksi kotiin


Heinäkuun alun kesälukemiseksi käteeni osui David Baldaccin kirja Jouluksi kotiin. Nautin tästä kirjasta todella paljon ja olen tyytyväinen, että luin sen nimenomaan kesällä, enkä joulun alla. Kirja on sopivasti jouluinen jouluihmisen kesään, mutta syksyllä luettuna se ei olisi ollut tarpeeksi jouluinen minun makuuni.

Kirjan päähenkilö Tom on saanut raivokohtauksen lentokentän turvatarkastuksessa ja sen seurauksena hänelle on määrätty kahden vuoden porttikielto kaikille Yhdysvaltojen lentokentillä. Niinpä hän joutuu turvautumaan junakyytiin päästäkseen Washingtonista Los Angelesiin joulunviettoon tyttöystävänsä luo. Pitkällä junamatkalla riittääkin sattumia ja tunnelma on täysin toinen verrattuna Suomen junaliikenteeseen, jossa välimatkat ovat kuitenkin melko lyhyitä verrattuna Yhdysvaltojen junamatkoihin. Loppua kohti kirjan juoni alkaa tuntua hieman ennalta-arvattavalta, mutta näinpä ei oikeasti olekaan, vaan vielä viimeisillä sivuilla paljastuu jotain, joka saa lukijan näkemään kirjan tapahtumat aivan eri valossa. 

Ihana kirja! Kannattaa lukea!

4 kommenttia:

 1. Tunnustanpa minäkin kesällä lukeneeni pari joulupokkaria. 😀📕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sinulla vinkata hyviä joulupokkareita? Minä en ole kovinkaan montaa jouluista romaania lukenut, joten vinkkejä otetaan mielellään vastaan. :)

   Poista
 2. Kirjoituksesi johdosta lainasin eilen tuon kirjan ja olen lukenuyt siitä eilen illalla puolet ja en ole sen kirjan suhteen minkään laiseen joulutunnelmaan päässyt, ainakaan vielä =( aika harvoin siinä joulua on mainittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekaan tuossa kirjassa ei olisi riittänyt joulufiilistä näin lähellä joulua, mutta heinäkuun helteillä se riitti, kun näin mielessäni junan kulkevan läpi lumikinosten kohti joulua. Lisäksi jännitti se, että ehtivätkö kaikki jouluksi kotiin. :)

   Poista