tiistai 19. joulukuuta 2017

Taatelimaustekakku


Tämän kakun alkuperäinen ohje oli uusimman Pirkka-lehden Risentan mainoksessa, mutta olen muunnellut reseptiä niin paljon, että ohjetta tuskin alkuperäiseksi enää tunnistaa. Tämä kakku on gluteeniton, vehnätön, kananmunaton ja helposti myös vegaaninen, joten se sopii hyvin monelle ruokarajoitteiselle.

Taatelimaustekakku

2 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Semperin Fin Mix hienoa jauhoseosta)
2 dl riisijauhoja
½ dl ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssia
½ tl kardemummaa
hyppysellinen suolaa
3 dl (laktoositonta) kevytmaitoa
2 dl rypsiöljyä
15 tuoretta taatelia kivet poistettuina
½ dl siirappia
1 tl vaniljauutetta

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita kuivat ainekset keskenään isossa kulhossa. Sekoita esim. sauvasekoittimella maito, öljy, 10 taatelia paloiteltuina, siirappi ja vaniljauute sileäksi massaksi. Sekoita massa kuivien ainesten sekaan. Paloittele vielä 5 taatelia ja hämmennä palat taikinan sekaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 55-60 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia ja kumoa kakku tarjoiluvadille.


2 kommenttia:

  1. on varmasti pöydän kauneus ja ihanuus ... varmasti maistuu ... Hyvää Joulunaikaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oikein ihanaa joulunaikaa sinullekin!

      Poista