torstai 21. joulukuuta 2017

Kolmen raaka-aineen juustokakku

Juustokakun tekeminen tuskin voi olla tämän yksinkertaisempaa. Tässä juustokakussa on vain kolme raaka-ainetta, eikä sen tekeminen kestä pitkään. Paistamisen kanssa tosin saa olla tarkkana, mutta lopputulos on pienen vaivan arvoinen. Tämä kakku on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen, joten se sopii erinomaisesti joulupöydän jälkiruuaksi. Tarjoilin kakun lisukkeena joulumyyjäisistä ostamaani puolukkakonjakkihyytelöä, mutta mikä tahansa kirpeä hillo tai hyytelö sopii kakun kanssa yhteen. Kolmen raaka-aineen juustokakun reseptin löysin Kauppalehden 15.12.2017 ilmestyneestä numerosta.

Kolmen raaka-aineen juustokakku

300 g valkosuklaata
250 g maustamatonta tuorejuustoa
6 kananmunaa

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset kulhoon ja vaahdota. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa 20 sekuntia kerrallaan joka välissä sekoittaen. Yhdistä sulatettu valkosuklaa ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja sekoita. Nostele valkuaisvaahto juustosuklaaseokseen ja kumoa leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 180 asteessa 30 minuuttia. Kiertoilmauunissa riitti 18 minuuttia 170 asteessa. Tarkkaile kakun paistumista koko ajan ja ota se pois uunista, kun pinta on kevyesti ruskistunut. (Mikäli kakku paistuu liian pitkään, se maistuu munakkaalle.) Anna kakun jäähtyä ja säilytä sitä jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Tarjoile esimerkiksi kirpeän hillon kanssa.

Paista kakkua, kunnes sen pinta on kevyesti ruskistunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti