lauantai 23. joulukuuta 2017

Joulukuusitortut


Näiden torttujen idean sain eräästä ranskalaisesta ruokalehdestä, jossa oli tehty joulukuusen muotoisia leivonnaisia suklaatäytteellä. Suomalaisiin joulutorttuihin tämä muoto sopii erinomaisesti! Tein tortut valmistaikinasta. Näihin torttuihin ei kannata käyttää kaikista kuohkeinta lehtitaikinaa, jotta niiden muoto pysyy kuusena paistamisen jälkeenkin. Tein nämä tortut Pirkka-voitaikinasta, jonka lehtevyys on juuri sopiva näihin leivonnaisiin.

Anna torttutaikinan sulaa kunnolla huoneenlämmössä. Kaulitse taikinaa ohuemmaksi ja leikkaa siitä noin 25 cm pituisia ja 3 cm levyisiä suikaleita. Levitä suikaleiden päälle marmeladia. Laskosta suikaleet "haitariksi", jossa on 5 kerrosta ja joka kapenee ylöspäin. Paina puinen varrastikku taikinalaskosten läpi ja nosta pellille. Paina pellillä leivonnaista hieman kasaan niin, että alimmaisen kerroksen pohjalevy on viistosti pellin pintaan nähden. Tällä tavalla torttuihin saadaan paras muoto. Varrastikut voi katkaista lyhemmiksi ennen paistamista, jos ne ovat turhan pitkiä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen. Ota varrastikut pois tortuista paistamisen jälkeen.




2 kommenttia:

  1. Ihana jouluinen blogisi saa mieleni herkistymään ja niin kauniit koristeet . Ihana joulunodotusta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ihanaa kuulla, että viihdyt blogissani! :)
      Hyvää joulua!!

      Poista