lauantai 9. joulukuuta 2017

Gluteenittomat piparkakut

Löysin viimeinkin erinomaisen gluteenittomien piparkakkujen resepti. Se on uusimmassa K-Ruoka-lehdessä, jonka saa K-kaupoista ottaa mukaan ilmaiseksi. Ohje löytyy myös netistä täältä. Nämä piparkakut ovat aivan yhtä hyvänmakuisia kuin tavallisetkin piparkakut. Koostumus on ehkä hivenen hauraampi kuin vehnäjauholla tehtyjen piparkakkujen, mutta se ei haittaa ollenkaan. Yhdestä annoksesta tuli neljä pellillistä pipareita, joten joudun leipomaan näitä vielä toisen kerran ennen joulua. Silloin teen kerralla isomman taikinan.

Gluteenittomat piparkakut

125 g voita
1 dl sokeria
3/4 dl siirappia
1½ tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl jauhettua neilikkaa
1 kananmuna
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl tattarijauhoja
1 tl soodaa

Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.

Nosta taikina huoneenlämpöön. Kauli taikina n. 3 mm paksuiseksi levyksi tattarijauhojen avulla. Ota siitä muotilla erilaisia pipareita. Paista pipareita 200 asteessa n. 6 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti