perjantai 24. marraskuuta 2017

Piparkakkumousse 2


Tämän piparkakkumoussen resepti löytyi vuoden 2012 Kotilieden Jouluelämää-lehdestä ja valmistin sen pienillä muutoksilla. Tässä moussessa on samat maut kuin eilen kirjoittamassani moussessa, mutta koostumus on erilainen. Tämäkin mousse kannattaa tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin annosastioihin valmiiksi, jotta mousse ehtii hieman jähmettyä.

Piparkakkumousse
(4-6 annosta)

Muruseos:
20 ohutta tai 10 paksua piparkakkua
25 g voita

Mousse:
100 g piparkakkusuklaata
2 kananmunan keltuaista
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl pomeranssinkuorta
0,5 tl inkivääriä
2 dl kuohukermaa
1 dl maitorahkaa

Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita ainekset tasaiseksi.

Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa 20 sekuntia kerrallaan joka välissä sekoittaen. Lisää hieman jäähtyneeseen suklaaseen keltuaiset, sokeri ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita seokseen maitorahka. Vaahdota kerma ja nostele lopuksi suklaaseoksen joukkoon.

Laita annosastioiden pohjalle muruseosta ja sen päälle moussea. Tee toiset samanlaiset kerrokset ja ripottele lopuksi muruseosta moussen päälle. Laita mousse jääkaappin jähmettymään ja odottamaan tarjoilua.


2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa ihanalta! Kiitos tästä reseptistä, nyt löytyi meidän joulun jälkiruoka! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! :) Kyllä tämä mousse on meidänkin joulupöydän jälkiruokaehdokaslistalla ykkösenä tällä hetkellä. :)

      Poista