sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Pehmeät piparkakkupalat


Piparkakkupalojen resepti löytyi vuoden 2015 Kaikkien aikojen Jouluherkut -lehdestä. Tuplasin alkuperäisen ohjeen, jolloin yhdestä annoksesta tulee näppärästi pellillinen leivonnaisia. Näissä mokkapalojen tyylisissä leivonnaisissa maistuvat piparkakun mausteet ja parhaimmillaan ne ovat tuoreena kylmän maidon kanssa. Näitä on mahdotonta syödä vain yksi.

Pehmeät piparkakkupalat

4 kananmunaa
3 dl fariinisokeria
100 g sulatettua voita
1 dl öljyä
5,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1 rkl vaniljasokeria
2 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
2 dl maitoa

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sulata voi. Sekoita munaseokseen voi ja öljy varovasti sekoittaen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotelleen taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Jäähdytä taikinalevy. Koristele levy sokerikuorrutteella. Leikkaa levy neliöiksi tai ota muotilla kuvioita.


Piparkakkupalat ennen leikkaamista.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin minustakin! Sellainen pikku vinkki vielä, että jos näitä aikoo pakastaa, niin sokerikuorrutusta ei kannata laittaa ennen pakastamista.

      Poista