maanantai 6. marraskuuta 2017

Lanttulaatikko

Viikonloppuna valmistui myös lanttulaatikko pakastettavaksi joulua odottamaan. Tämäkin laatikko valmistui ohjeella, joka löytyi kirjasta Joulu -sen historia, askareet ja herkut. Tämä resepti jää luottoreseptieni joukkoon, sillä tästä tuli parasta lanttulaatikkoa, jota olen koskaan maistanut. 

Paistamisen kanssa kannattaa olla tarkkana. Reseptissä neuvottiin paistamaan lanttulaatikkoa vähintään neljä tuntia, mutta kiertoilmauunissa valmista tuli jo kahdessa ja puolessa tunnissa. Ensimmäisen satsin pilasin liialla paistamisella... Kannattaa siis tarkkailla laatikkoa paiston aikana, ettei lanttulaatikko pääse palamaan.


Lanttulaatikko

1,5 litraa pieniä lanttukuutioita
50 g voita
2 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1 dl korppujauhoja
0,5 dl siirappia
1,5 dl kermaa
1 kananmuna

Keitä lanttukuutiot vähässä vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja hienonna kuutiot soseeksi. Lisää paloiteltu voi, suola, pippuri, korppujauhot, siirappi, kerma ja hyvin vatkattu kananmuna. Sekoita ainekset, vatkaa kohkeaksi ja kaada voideltuun vuokaan/vuokiin. Yhdestä annoksesta tulee 1,5 litraa lanttulaatikkoa eli kolme puolen litran foliovuokaa. Ripottele päälle korppujauhoja ja koristele pinta lusikan kärjellä painelemalla. Lisää reilusti voinokareita laatikon pinnalle. (Jätin voinokareet pois ja lisään ne laatikkoon jouluaattona lämmittämisen yhteydessä.) Paista 150 asteessa vähintään neljä tuntia (kiertoilmauunissa riittää 2,5 tuntia). Peittele laatikot esim. foliolla tunnin paistamisen jälkeen (kiertoilmauunissa 45 minuutin kohdalla). Tarkkaile laatikoita paiston aikana, sillä paistoaika riippuu uunin tehokkuudesta.

2 kommenttia:

  1. Ai, että kun osais laatikoita tehdä. Me mennään helpolla paistovalmiina vaan ostamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan helppoja olivat laatikot tehdä. :) Tosin minäkin monena vuonna ostan ainakin osan laatikoista, jos ei ole aikaa tehdä itse.

      Poista