torstai 2. marraskuuta 2017

Joulutortut rahkatäytteellä

Kaupoista löytyy nykyään toinen toistaan ihanamman makuisia rahkoja. Paljaaltaan syötäviksi makurahkat ovat aika tuhteja, mutta leivonnassa niitä on mukava käyttää. Tänään kokeilin tehdä joulutorttuja rahkatäytteellä. Kokeilin Valion luumu-kanelirahkaa sekä Arlan piparkakkurahkaa, josta olen kirjoittanut Joulurekeen jo 4 vuotta sitten.

Tein joulutorttuja kahdella eri tavalla. Perinteisiin tähtitorttuihin vaihdoin vain luumumarmeladin tilalle rahkan. Lisäksi tein kierretorttuja. Levitin rahkaa torttutaikinalevyn päälle ja pyöritin sen rullalle lyhyemmästä reunasta aloittaen. Sen jälkeen leikkasin rullan kolmeen osaan ja käänsin rullat pystyyn pellille. Paistoin kaikki tortut samalla kertaa 225 asteessa n. 12  minuuttia.

Molemmat rahkat sopivat torttuihin erinomaisesti, mutta itse tykkäsin enemmän piparkakkurahkatäytteisistä tortuista. Kierrettyjen torttujen paras puoli on se, että täyte jakaantuu tasaisesti torttuun ja se maistuu jokaisella suupalalla toisin kuin tähtitortun täyte.







4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen idea! Et siis kaulinnut taikinalevyjä ohuemmaksi? Uskaltaisikohan kokeilla noita kierretorttuja, kun pidän tavallisissa tortuissa eniten, kun tulee täytettä mukaan, en niinkään sakaroista. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kaulinnut levyjä ohuemmaksi. Rullat näyttivät aika vaatimattomilta ennen paistamista, mutta suurenivat kyllä paistaessa. Tuossa pellin oikeassa yläkulmassa on kaksi kierretorttua, jotka tein niin, että leikkasin rullan vain kahteen osaan, mutta niistä tuli minun mielestäni liian korkeita.

   Poista
 2. Tuota tarviikin kokeilla. Hyvä vaihtoehto luumuhillolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Minä käytän harvoin luumuhilloa, kun olen kyllästynyt siihen. Teen nimittäin joulutorttuja pitkin vuotta, niin täytyy kokeilla eri täytteillä. :)

   Poista