perjantai 17. marraskuuta 2017

Bataattilaatikko



Bataattilaatikkokin valmistui pakastimeen joulua odottamaan. En ole koskaan ennen tehnyt bataattilaatikkoa, enkä oikeastaan edes muista, olenko koskaan sellaista maistanutkaan tätä ennen. Reseptin löysin vuoden 2011 Kotivinkin Jouluherkut -lehdestä. Minulla ei ollut etukäteen käsitystä, miltä bataattilaatikon kuuluisi maistua. Tämä laatikko maistuu bataatilta ja hyvältä, joten olen tyytyväinen.

Bataattilaatikko

800 g bataattia
1 keskikokoinen sipuli
öljyä kuullottamiseen
3/4 dl korppujauhoja
1 ½ dl kermaa
2 rkl siirappia
½ tl kardemummaa
ripaus neilikkaa
½ tl suolaa
5 ½ dl bataattien keitinlientä
2 kananmunaa
korppujauhoja ja voita

Kuori ja paloittele bataatit. Keitä bataattipalat kypsiksi suolatussa vedessä. Ota keitinliemi talteen. Soseuta bataatit tasaiseksi soseeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä ja kumoa se bataattisoseen sekaan. Soseuta tasaiseksi. Sekoita soseeseen korppujauhot, kerma, siirappi, kardemumma, neilikka, suola ja keitinlientä niin, että seoksesta tulee notkeaa massaa. Anna seoksen jäähtyä. Lisää kananmunat jäähtyneeseen soseeseen ja sekoita tasaiseksi. Kumoa massa vuokaan/vuokiin (yhteensä vajaat 2 litraa). Lisää pinnalle korppujauhoja ja voinokareet. Paista laatikkoa 200 asteessa noin tunti.


Bataattilaatikko juuri ennen paistamista.

2 kommenttia:

  1. Minun monivuotinen lempparilaatikko on omena-bataattilaatikko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta! Harmi, etten voi syödä enää omenaa.

      Poista