torstai 26. lokakuuta 2017

Suomi 100 -kakku

Tulevaa itsenäisyyspäivää varten testasin kakkua Suomi 100 -teemalla. Tämä kakku käy myös keliaakikoille, koska siinä on käytetty jauhoina ainoastaan perunajauhoja.



Kakkupohja

4 kananmunaa
saman verran sokeria
saman verran perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Riko kananmunat juomalasiin. Mittaa toiseen samankokoiseen juomalasiin yhtä paljon sokeria, kuin mitä kananmunia on. Mittaa kolmanteen juomalasiin yhtä paljon perunajauhoja sekä leivinjauhe. Kaada kananmunat ja sokeri kulhoon ja vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot rauhallisesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (tarvittaessa gluteeniton korppujauho). Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia tai kiertoilmauunissa n. 40 minuuttia.

Täyte

200 g kuningatar-rahkaa
2 dl vispikermaa
n. 145 g valkosuklaata

n. 300 g mustikkahilloa

(mustikkamehua)

Sulata valkosuklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan jokaisen lämmityksen jälkeen sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka nopeasti sekoittaen. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa ja sekoita massa nopeasti valmiiksi.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Halutessasi kostuta välejä hieman mustikkamehulla. Perunajauhopohja on vehnäjauhopohjaa kosteampi, joten kostutusta tarvitsee hyvin vähän. Jos kakku valmistetaan vuorokausi ennen tarjoilua, ei kostutusta tarvitse ollenkaan.

Levitä puolet mustikkahillosta ensimmäiseen väliin ja lisää sen päälle puolet täytteestä. Toista sama toisessa välissä. Laita kakku jääkaappiin ja valmista sokerikreemi kosteuseristeeksi sokerimassa- tai marsipaanikuorrutteen alle.


Sokerikreemi

100 g voita
3,5 dl tomusokeri
0,5 tl vaniljasokeria
1 tl vettä

Vaahdota voi notkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeria vähän kerrallaan siivilän läpi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita.

Levitä sokerikreemi kakun päälle ja reunoille. Sokerikreemin levittäminen onnistuu parhaiten pienellä, terävällä veitsellä vähän kerrallaan.

Kaulitse sokerimassa- tai marsipaani pyöreäksi levyksi, joka on reilusti isompi kuin kakku. Nosta levy kakun päälle ja leikkaa reunat siistiksi. Kaulitse sinisestä massasta kaksi pitkää suikaletta ja leikkaa niiden reunat suoriksi terävällä veitsellä. Nosta suikaleet kakun päälle Suomen lipun ristiksi. Tee massasta muotoilemalla numerot 100.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti