sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Appelsiinilakritsikääretorttu

Eilisistä appelsiinilaritsileivoksista jäi leivontatarpeita yli, joten niistä valmistui samoilla mauilla kääretorttu. Tässä leivonnaisessa lakritsi ei ole niin suuressa roolissa kuin leivoksissa, mutta maistuu kuitenkin mukavasti appelsiinin seasta.









Appelsiinilakritsikääretorttu

Pohja

3 kananmunaa
1 dl sokeria
3,5 rkl vehnäjauhoja
2,5 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
5 kpl Hopeatoffeeta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos varovasti sekoittaen vaahdon sekaan. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Pilko hopeatoffeet pieniksi palasiksi ja ripottele taikinan päälle. Paista pohjaa 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa lämmin pohja leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria.

Pohja ennen paistamista.

Täyte

200 g appelsiinirahkaa
180 g appelsiinituorejuustoa 
n. 150 g appelsiinimarmeladia
1,5 rkl vaniljakreemijauhetta

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja levitä hieman jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Rullaa torttu tiiviiksi rullaksi, kääri se leivinpaperiin ja laita jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.

Kuorrutus on sama kuin appelsiinilakritsileivosten pursotusmassa ja kokonaisesta annoksista riittää molempiin leivonnaisiin. Eli jos teet vain toisen, niin puolikas annos riittää.

Kuorrutus

2 dl kuohukermaa
200 g appelsiinirahkaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
3 tl keltaista elintarvikeväriä
1 tl punaista elintarvikeväriä

Vatkaa kerma lähes vaahdoksi. (Jos vatkaat kerman täysin vaahdoksi, se muuttuu rakeiseksi, kun sekoitat muita aineita joukkoon.) Sekoita vaahdon sekaan varovasti rahka ja vaniljakreemijauhetta. Lopuksi sekoita vaahdon joukkoon elintarvikevärit. Levitä tai pursota kuorrutus kääretortun päälle.

Koristelu

10 kpl Hopeatoffeeta
n. 2 rkl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kuohukermaa

Sulata hopeatoffee vaniljakastikkeen kanssa mikroaaltouunissa 20 sekuntia kerrallaan jokaisen sulatuskerran jälkeen sekoittaen. Jäähdytä seosta hieman koko ajan lusikalla sekoittaen. Valuta kastike teelusikalla kääretortun päälle raidoiksi.



1 kommentti:

  1. Hienolta näyttää! Laku ja salmiakki sopii hyvin leivonnaisiin. Olen joskus tehnyt kääretortun, jonka sisällä oli vaahdotetun vaniljakastikkeen seassa Turkinpippuri-rakeita. 😋

    VastaaPoista