sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Nyhtökaurarullat

Tänään tein nyhtökaurarullia muutaman vuoden takaisten porosuupalojen reseptillä. Nyhtökaura toimi rullissa erinomaisesti. Valitettavasti löysin kaupasta ainoastaan sellaisia rullarieskoja, joiden "parasta ennen" -päiväys on jo huomenna. Rieskat eivät olleet enää riittävän tuoreita ja ne halkeilivat rullatessa. Tämän vuoksi rullista ei tullut pyöreitä, kuten kuvasta näkyy. Maku oli silti erinomainen.

Nyhtökaurarullat
(40-50 kpl)

rieskalevyjä (esim. pussillinen Fazerin Rullarieskaa)
150 g maustamatonta nyhtökauraa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g piparjuuritahnaa
300 g ranskankermaa
 2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Paista nyhtökaura paistinpannulla ja mausta se suolalla ja pippurilla. Sekoita nyhtökaura, tuorejuusto, piparjuuritahna, ranskankerma ja persilja täytteeksi. Levitä täytettä rieskoille. Kääri rieskat napakaksi rullaksi ja leikkaa annospaloiksi. Yhdestä Fazerin Rullarieskalevystä tulee 6-7 suupalaa.


2 kommenttia:

 1. Onpa herkullisen näköisiä! Voisikohan noihin tuon tuorejuuston korvata jollain muulla, kuten majoneesilla, jos ei ole ihan sen suurin ystävä? :D Niin helppo resepti kyllä, että pakko kokeilla ainakin pikkujouluissa!

  somedayatchristmas.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytteen pitää olla aika paksua, jotta rullat pysyvät kasassa. Majoneesi ei välttämättä ole tarpeeksi jämäkkää tuorejuuston korvaamiseen. Tuorejuusto tosin ei maistu täytteestä ollenkaan, sillä muut maut ovat voimakkaita, joten arvelisin, että sen tehtävä on nimenomaan jämäköittää täytettä. Toki sen voi yrittää korvata jollain toisella yhtä paksulla aineella.

   Poista