tiistai 20. lokakuuta 2015

Täytettävät joulukalenterit

Tämä on jo neljäs joulu, kun teen kummipojalleni ja hänen siskolleen joulukalenterit. Puinen joulukalenterikehikko on ollut sama jo kolme vuotta ja kestää varmasti ihan niin pitkään kuin joulukalenterille on tarvetta.


Joulukalenterien päälle olen liimannut puisen veturin ja vaunut, joissa on lasten nimikirjaimet. Molemmilla on onneksi sen verran lyhyt nimi, että kirjainvaunut juuri ja juuri mahtuvat kalenterien päälle.


Viime vuonna täytin kalenterit legoilla, jotka laitoin luukkuihin kokoamisjärjestyksessä ja kokoamisohjeet mukaan. Lisäksi laitoin tarroja ja karkkeja. Se osoittautui niin suosituksi ratkaisuksi, että tein tänä vuonnakin sisällön legoista. Ostin vain hieman isommat legopaketit kuin viime vuonna ja jätin tarrat pois. Legojen lisäksi luukuissa on tänäkin vuonna karkkeja. Lapset ovat tänä jouluna 6- ja 4-vuotiaita, joten ovat helpossa iässä joulukalenterien suhteen. Ovat sen verran isoja, että osaavat olla syömättä pieniä osia, mutta kuitenkin vielä kelpaa kummitädin tekemät joulukalenterit.

Vaikka kalenteriluukut ovatkin aika isoja, niin jotkut palikat olivat niin suuria, etteivät mahtuneet luukkuihin. Nämä palikat laitoin jouluisiin pussukoihin ja kyseisen päivän lego-ohjeeseen kirjoitin, mikä pussukka pitää avata kyseisenä päivänä. Pussukat suljin tarroilla ja laitoin naruilla roikkumaan veturiin ja junanvaunuihin.2 kommenttia:

  1. Ihana idea :-) Mistä olet löytänyt nuo kalenterit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalaisessa kirjakaupassa oli noita myytävänä 3 vuotta sitten. Sen koommin en ole noita nähnyt missään.

      Poista