keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Joululukemista

Kauppoihin on alkanut pikkuhiljaa tipahdella lisää joululehtiä ja -kirjoja. Kovin isoa valikoimaa hyllyissä ei vielä ole, mutta oikein hyviä löytöjä olen jo tehnyt. Hyvää joulua -reseptikirjasta olen erityisen onnellinen.


Tämä kirja on ilmestynyt jo viime vuonna, joten se oli nyt saatavilla ihan kohtuuhintaan. En syö enää ollenkaan lihaa tai kanaa, joten uusia reseptejä kaivataan. Tässä kirjassa on monta herkullisennäköistä kasvisruokareseptiä, joista useimmasta saa vegaanisenkin version tehtyä ihan helposti. Ainakin uunirosollia, täytettyjä munakoisoja, peruna-maa-artisokkalaatikkoa ja riisisuklaapatukoita aion kokeilla. Kirjassa on myös monia ruokalahjoiksi sopivia reseptejä.

Kaupasta lähtivät mukaan myös tänään ilmestynyt Kotilieden Jouluelämää -lehti sekä Joulu maalla -lehti.


Lyhyellä lukaisulla tykkään molemmista lehdistä, mutta Jouluelämää-lehti lumosi minut totaalisesti. Lehden kansi on ihan mahdottoman kaunis!! Punainen on minun lempijouluvärini (niin kuin muutenkin), joten en olisi odottanut vihreän kannen tekevän minuun näin suurta vaikutusta. Silti vaan niin kävi. Olen tuijotellut lehden kantta jo useaan otteeseen, kun se vaan on niin ihanan jouluinen! Lehden sisältökin on todella kiva. Ensimmäisenä ihastuin kartanon joulun kuusenhakumatkajuttuun. Siinä on aitoa joulun tunnelmaa. Resepteistä kokeilulistalle pääsevät ainakin Nutellatryffelit, karpaloinkivääriglögi, kikhernekeksit sienisalaatilla ja yrttisuolassa kypsennetyt perunat. Lehden tarkempaa lukemista säästelen vielä johonkin rauhalliseen, hämyiseen hetkeen kynttilänvalolla ja jouluteellä höystettynä. Tänään oli joulufiilistelyyn aivan liian aurinkoinen sää ja se piti käyttää hyödyksi haravoimalla lehtiä pihalta.

Ei joulua ilman Aku Ankkaa. Ensimmäinen jouluinen taskukirja bongattu!


Jos joulufiilistä ei tule mistään muualta, niin Aku Ankoista se tulee aivan takuuvarmasti! Tämän taskarin kansikin on oikein superjouluinen. Sisältöön tutustumisen säästän siihen samaan hämyiseen hetkeen, johon Jouluelämää-lehtikin pääsee.


Joulureki ei tällä hetkellä löydy googlesta, joten kannattaa laittaa sivu kirjanmerkkeihin tai kirjoittaa osoite jonnekin ylös. Olen kyllä kutsunut googlen kylään Joulurekeen, mutta siihen saattaa vielä hetki vierähtää, toivottavasti ei kovin pitkää hetkeä kuitenkaan.


5 kommenttia:

 1. Pitää myös käydä hakemassa tuo Kotilieden joululehti. Postissa minulle tuli Kaikkien aikojen joululehti. Itse oon nähnyt kaupassa tai kiskalla noin 5-10 joululehteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askartelu- ja käsityölehtiä näkyy jo aika hyvin olevan kaupassa, mutta ne parhaat leivontalehdet on vielä tulematta. Niitä vielä odotellaan. :)

   Poista
 2. Katselin myös tänään kaupassa tuota Kotilieden joulu elämää lehteä.
  Mutta jätin tälla kertaa ostamatta. Mutta ihan kivalta se lehti vaikutti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun täytyy tunnustaa, että tein ostopäätöksen pelkän kannen perusteella. :D Onneksi sisältö osoittautui yhtä hyväksi kuin kansi.

   Poista
 3. Kirjoja pitää ehdottomasti käydä katsomassa kaupoissa ja luultavasti kirjastossa, kun sinne ei ole pitkä matka. Kirppareilta olen itse hieman bongaillut joulukirjoja suht edullisestikin. Ja voi niistä enemmänkin maksaa jos ovat hyvässä kunnossa. Kesällä ostin kirjaston poistomyynnistä Suuri toivelaulukirjan joululaulukirjan 0,50e.

  Tota hyvää joulua kirjaa katselin jo kirjaston sivuilla, mutta saa nähdä jos hakisi sen omaksi. Monet joulukirjat on nykyään todella houkuttelevan näköisiä.

  En jaksa odotella, että pääsisi tekemään jouluruokia bataatista ja myskikurpitsasta.

  VastaaPoista