sunnuntai 25. lokakuuta 2015

60 yötä jouluun

Enää 60 yötä jouluun. Ihanan monta joulufiilistelypäivää vielä edessä. Mutta 60 yötä on kuitenkin aika vähän ja menee ihan liian nopeasti. Joten nyt nautitaan!

Monenlaista jouluherkkua ollaan jo maisteltu tälle syksylle. Joulutorttuja olen tehnyt jo monta monituista kertaa. Tosin teen niitä ympäri vuoden, mutta syksyn tullen enemmän kuin alkuvuodesta. Marmeladina tykkään käyttää luumumarmeladin rinnalla aprikoosimarmeladia.
Dumle Gingerbread -uutuus on aivan huippu! Maistuvat piparkakkutaikinalle ja taikinahan on piparkakkujen tekemisessä aivan kaikista parasta. Kuva on lainattu Fazerin nettisivulta.

Kokeilin myös uutuusjoulujäätelön eli Ingmanin Sandwichin. Täytyy myöntää, että olin aika pettynyt. Sandwichin pohjana ja päällisenä oli pullalautasella pehmentyneet piparkakut ja välissä vaniljajäätelöä. Vähän turhan simppeliä. Paremman lopputuloksen saa maustamalla vaniljajäätelöä piparkakuilla ihan kotikonstein. Jäätelössä olisi voinut olla joku kiva jouluinen maku, esimerkiksi glögin maku.Pandan Desserts -jälkiruokakonvehtirasia on tullut kauppoihin jo viime joulun alla, mutta minä tutustuin siihen vasta nyt.Konvehtien makuina ovat lemon cheesecake, tiramisu, strawberry parfait, mint truffle, toffee fudge, crispy nougat mousse ja caramel vanilla creme. Konvehdit ovat kivannäköisiä eikä makuvalikoimasta mikään saa ehdotonta tyrmäystä heti nimensä perusteella, niin kuin monissa konvehtisekoituksissa valitettavasti käy. Konvehdit ovat kauniin näköisiä ja sopisivat oikein mainiosti kahvipöytään. Vaikka rasiasta ei inhokkia löytynytkään, niin en myöskään erityisesti ihastunut yhteenkään konvehtiin. Aika tasainen lajitelma siis. Vierasvaraksi voisin tämän rasian ostaa toisenkin kerran.

Tänä viikonloppuna en voinut enää vastustaa kiusausta vaan aloitin kodin joulukoristelun. Keittiö sai jouluverhot ikkunoihin...


...samoin kuin kodinhoitohuone.


Keittiön verhot on ostettu pari vuotta sitten Jotexilta ja kodinhoitohuoneen verho löytyi kirpparilta.

Jouluiset soittorasiat pääsivät olohuoneeseen paraatipaikalle.


Lisäksi laitoin muutamia muitakin koristeita paikoilleen ja parit jouluvalotkin ovat nyt ilahduttamassa pimeitä iltoja. Tästä se joulukoristelu jatkuu pikkuhiljaa sitä mukaa kun kaivelen koristeita kaapeista esille.

2 kommenttia:

  1. Oon maistanut noita Dumlen suklaita ja maistui niissä piparkakku, mutta oli silti aika perus-Dumlen makuisia. Mies sanoi tuosta jäätelöstä, että maistuu ihan piparkakkutaikinalta. Mietin, että voisi itse kokeilla tehdä piparkakkujäätelöä. Joko niin, että laittaa kaupan jädeä tai tekee itse väliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tulee itse tehden parempaa piparkakkujäätelöä. Tuossa Sandwichissä ei ollut vaniljajäätelö oikein minun makuuni sen lisäksi, että se oli muutenkin aika tylsä tapaus.

      Poista