perjantai 8. marraskuuta 2013

Täytettävä joulukalenteri

Viime vuonna tein joulukalenterit kummipojalle ja hänen siskolleen. Oli todella mukavaa puuhaa ja joulukalentereiden saajat siinä määrin tyytyväisiä, että päätin tehdä saman tänäkin vuonna. Halusin hankkia uudet täytettävät kalenterit viimevuotisten pahvisten tilalle. Itse en ehtinyt/jaksanut ruveta kalenteripohjia tekemään, joten täytyi tyytyä valmiisiin vaihtoehtoihin, joita olikin yllättävän vähän. Kankaisia kalentereita löytyi paljonkin, mutta kaikissa oli sama vika, nimittäin kalenteriluukun suu oli niin avonainen, että niistä olisi helposti nähnyt luukun sisällön. Viimeinkin löysin tällaiset ihanat puiset kalenterit Suomalaisesta kirjakaupasta, eikä hintaakaan ollut kuin 19,90 €/kpl.


Koskapa molemmille lapsille tuli nyt samanlaiset kalenterit, laitan vielä kalenterin päälle jotain jouluisia koristeita ja kalenterinomistajan nimen kalentereiden sekoittamisen välttämiseksi.

Ja tällaista kaikkea hankin kalentereiden sisään.


Joulukalentereiden saajat ovat 3- ja 4-vuotiaita, joten ikä piti ottaa huomioon täytteitä hankkiessa. Karkkien lisäksi kalentereihin tuli tarroja, pieniä leikkifiguureita, pikkuauto, hiuspompuloita sekä Angry Birds -palapeli. Palapelin palasia jaoin tasaisesti molempiin kalentereihin kokoamisjärjestyksessä. Palasten järjestyksen selvittämiseksi jouduin kokoamaan palapelin ensin itse. Säikähdin palapelin vaikeutta, mutta jospa lapset ovat nokkelampia kuin minä ja saavat koottua palapelin ainakin vanhempien avustuksella pitkin joulukuuta. Laitoin palapelin paloja noin joka toiseen luukkuun. Karkkeja tuli luonnollisestikin jokaiseen luukkuun muiden täytteiden lisäksi.

Nyt siis vaan odotellaan joulukuun alkua ja jännitetään mitä joulukalentereiden saajat sisällöstä tykkäävät. Palaute ainakin on varmasti aitoa, sen verran pienistä yllätettävistä kun on kyse!

9 kommenttia:

 1. ihana idea, mäkin haluan nyt tämmöisen kalenterin, olisi tosi ihana pojalle <3

  VastaaPoista
 2. ja tämmöinen olisi ihana myös kummitytölle <3 nyt pitää varmaan mennä ostamaan kaksi,.oliko näitä vain t.punaisina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vain punaisena. Mutta punainen on joulun väri ja näistä minun kalentereistakin toinen menee pojalle. :)

   Poista
 3. Mä oon löytänyt itse pari kankaista joulukalenteria kirpparilta :). Toinen oli muistaakseni 4e ja viimeksi löytämästäni maksoin 3e. Toi 3e kalenteri on joka kivempi kuin 4e. Löysin myös 15e joulukalenterin, mutta se oli mielestäni kirpparihinnaksi aika kallis vaikka kalenteri hauska olikin. Se on nalle jonka housuissa on luukut. Ensin katsoin, että puuttuuko tästä yksi luukku kun oli vain 23 saakka, mutta sitten arvasin että takana olisi luukku 24 ja niinhän se olikin. Ja se 24 oli paljon isompi muihin luukkuihin verrattuna.

  Pitää varmaan käydä tänään Suomalaisessa katsomassa jos siellä olisi jotain kivoja joulujuttuja. Se onkin yksi harvoista kivoista kaupoista joita täältä löytyy. Muuten pitää yleensä lähteä johonkin isompaan kaupunkiin.

  VastaaPoista
 4. Kävinkin heti eilen Suomalaisessa ja Tiimarissa, mutta kummastakaan ei löytynyt mitään. Jotain joulujuttuja oli, mutta kummassakin aika vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, ettet löytänyt! Tiimarista en joulukalentereita minäkään löytänyt. Olisiko sitten Suomalaisessa kirjakaupassa ollut loppu tai erilaiset valikoimat eri paikoissa. Vaikka eipä kyllä täällä Oulun Suomalaisessakaan pistänyt muut joulujutut juurikaan silmään.

   Poista
  2. Voi olla, että tuo paikallinen Suomalainen on niin pieni ettei siellä ole ja pitää tilata sinne jos haluaa.

   Kävin vähän aikaa sitten uudelleen Tiimarissa ja löysin puukuvioita jossa on numerot ja tarra takana. Ne voisi johonkin laittaa ja tehdä joulukalenterin: "joulukalenteri".

   Poista
 5. Tosi kivat nuo puiset vaihtoehdot. Tosiaan noissa kankaisissa on usein turhan avonaiset (ja pienet) luukut.

  http://jouluinenihmemaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on mukavankokoiset luukut. Tosin pahvikalenteri oli siinä mielessä armeliaampi, että luukkujen reunat antoivat hiukan periksi, jos yllätys oli aavistuksen verran liian iso luukkuun nähden. Tämä puinen kalenteri ei anna periksi tippaakaan. :P

   Poista