lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulukalenteri: 22. luukkuTimo Kylmänen:
KAKSIKYMMENTÄNELJÄ TONTTUA

22.12.2012

Santakulaus katseli ahkiosta Joulupukkia. Hän tunsi sisimmissään suurta riemua. Hän oli varma, että voittaisi kankean ja vanhan Joulupukin painiottelussa. Hän ei epäillyt sitä lainkaan.
        Sovitaan, sovitaan, totta kai sovitaan näin, Santakulaus sanoi nopeasti, päästäkää minut irti näistä siteistä.
        Joulupukki, älä hulluttele nyt, Uskottu-tonttu sanoi hädissään ja haroi pikimustaa tukkaansa, joka hapsotti sähköisenä suuntaan jos toiseenkin, minä en tahdo joutua tuon inhottavan Santakulauksen palvelukseen, jos sinä häviät painiottelun. 
        Sinä et ole enää nuoruutesi voimissa Joulupukki, muori sanoi hätääntyneenä, minä jos kuka sen tiedän. Niin ja Santakulaushan on treenannut kiipeillessään pitkin kattoja ja savupiippuja ylös ja alas lahjoja jakaessaan. Sinä olet vain ajellut poroillasi ja istuskellut olohuoneissa kuuntelemassa lasten lauluja. Ei sinusta ole painimaan Santakulauksen kanssa Joulupukki.
   Mutta Joulupukki katseli Uskottu-tontun ja Muorin ylitse jonnekin kauas toisilta näkemättömiin ja totesi vain kylmän viileästi:
        Sanottu mikä sanottu, painiottelu alkakoon ja voittaja olkoon OIKEA Joulupukki.
   Tonttujen ei auttanut muu kuin vapauttaa Santakulaus köysistä ja molemmat painijat riisuivat pitkät punaiset nuttunsa päältään. Tontut asettuivat katselemaan jännittyneinä painiottelua. He pelkäsivät Joulupukin puolesta. Heidänkin mielestä Santakulaus näytti paljon Joulupukkia nuoremmalta ja voimakkaammalta. Joulupukin ainoana etuna näytti olevan massiivinen olemus, ihan helpolla Joulupukin painoista miestä ei kaadettaisi. Viimeisenä tonttuna painia katselemaan ryntäsi kuusikon lomasta Ankeus-tonttu vetäen housujaan samalla ylös. Painiottelujännitys oli tehnyt tehtävänsä, eikä hätä lue lakia.
   Paini alkoi. Tontut huokailivat. Joulupukinmuori oli antanut vielä viimeiset kipakat ohjeet Joulupukille ja Uskottu -tonttu, joka luonteeltaan oli perin juurin terhakka ja hyväntahtoinen, oli vielä lopuksi todennut Joulupukille:  
        Painat sitten vaan päälle, etkä ole mikään nössö. Hyökkäys on paras puolustus. Voi Joulupukki, kunpa sinä vaan voittaisit.

1 kommentti:

  1. Linkkasin blogisi oman blogini postauksessa (:

    tonttuikkunassa.blogspot.fi

    VastaaPoista