perjantai 21. joulukuuta 2012

Joulukalenteri: 21. luukkuTimo Kylmänen:
KAKSIKYMMENTÄNELJÄ TONTTUA

21.12.2012

Joulupukinmuori, joka oli uhkea muodoiltaan, punapäinen, ja mikäli huhut pitivät paikkansa, aika kipakkaluonteinen ja sanankäänteissään joutuisa, seisahti Santakulauksen eteen ja sanoi:
     Kuulepas sinä turhake Joulupukki. Se on kuule sillä lailla, että tuo minun mies, se on oikea Joulupukki ja siitä asiasta on turha edes keskustella. Jos uskallat asiaa enää yhtään epäillä tai asettaa kyseenalaiseksi, niin minä sinulle näytän millainen Joulumuori osaa olla, kun sille päälle sattuu!
   Santakulaus oli kalvennut hieman Joulumuorin tunteenpurkauksessa eikä saanut enää sanaakaan tulemaan suusta.
   Niin se on, pienikokoinen, pikimustatukkainen ja vilkasluonteinen Uskottu-tonttutyttö myötäili Joulupukinmuorin sanoja, meidän pukki on se oikea pukki. Niin se per…eiku vain on.
   Uskottu-tonttutytön suusta oli päästä hänelle hyvin ominainen kirosana, mutta Joulupukin nopea ja tiukka vilkaisu häneen oli estänyt kiroilun alkuunsa.
  Siinäs näet Santakulaus, tällaiset uskolliset joukot minulla on. Etpä pysty samaan.
   Santakulaus oli saanut henkistä tasapainoaan pikku hiljaa takaisin ja sanoi ovelalla äänellä:
   Hyvä on, sinulla on kaiken maailman hyviä apulaisia ja läheisiä, mutta siitä huolimatta minä ehdotan, että katsomme painiottelulla, kumpi on se OIKEA Joulupukki.
   Ennen kuin Joulupukki ehti sanoa mitään tai edes avata suutaan tai oikeastaan edes ajatella mitään, niin Joulumuori tokaisi kiivaasti:
   Ei tässä mitään painiotteluja pidetä. Etkö sinä ymmärrä, että Joulupukki on vanha mies. Jos hän tekee yhdenkään äkkinäisen liikkeen, niin heti on joku paikka niksahtanut tai venähtänyt. Eikä tässä ole aikaakaan. Joulupukin pitää joutua matkaan jakamaan lahjoja, joten älä siis puhu joutavia Santakulaus. Vai vielä painimaan! Vanhat miehet!
  Niin juuri, te vanhat miehet, painiminen on lapsellista touhua, Uskottu-tonttutyttö peesasi Joulupukinmuoria, usko vain minua ja Joulupukinmuoria ja ala kalppia täältä sinne Pohjoisnavallesi.
Älkäähän nyt muoriseni ja Uskottu, Joulupukki sanoi mietteliäänä, Santakulauksen sanoissa on järkeä. Ehkäpä sittenkin otamme pienen painiottelun ja sovitaan niin, että painiottelun voittaja on OIKEA Joulupukki, vai mitä Santakulaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti