tiistai 18. syyskuuta 2012

Salaisen Jouluystävän kysymyksiä

Salainen Jouluystävä 2012 pyörähti käyntiin eilen. Lähetin jokaiselle osallistujalle eilen oman Salaisen Jouluystävän tiedot.

Monella osallistujalla on varmasti herännyt kysymyksiä aiheeseen liittyen. Osallistujia on todella paljon, joten pyydän, että älkää lähettäkö kysymyksiänne minulle sähköpostiin, vaan kirjoittakaa ne tämän postauksen kommenttikenttään. Tällöin kaikki muutkin näkevät vastaukset, eikä minun tarvitse lähettää niitä jokaiselle erikseen sähköpostilla. Huomatkaa, että kommentit eivät näy kentässä heti kirjoittamisen jälkeen, vaan ne tulevat ensin minulle tarkistettavaksi. Pyrin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin heti, kun olen lukenut ne.

Olen myös saanut pyyntöjä kysyä paketin vastaanottajalta lisätietoja. Ymmärtänette, että näin suurella porukalla sen toteuttaminen on todella työlästä. Jokainen on ilmoittautumisessaan kertonut itsestään sen mitä on halunnut kertoa. Itse tulkitsen asian niin, että jos toivelista ei ole kovin pitkä, niin silloin paketin sisällön suhteen ei ole kovin suuria vaatimuksia. Jotkut jopa kirjoittivat haluavansa yllätyspaketin, joka oikeasti onkin lahjan antamisen perimmäinen tarkoitus - yllättää lahjan saaja iloisesti. Eli nyt mennään niillä tiedoilla mitä olette saaneet ja jos ne tuntuvat vähäisiltä, niin hankkikaa lahja omien mieltymystenne mukaisesti. Ideoita voi käydä hakemassa vaikkapa viime vuotisista paketeista "Salainen Jouluystävä 2011" -välilehdeltä.

Muistakaa ottaa jouluinen mieli mukaan lahjoja hankkiessanne! Oma mielikuvituksenne on paras apuri paketteja tehdessä. :)

20 kommenttia:

 1. eka kertaa mukana niin en nyt löytänyt mistä kohtaa "2011 salainen jouluystävä" välilehti löytyy mistä ideoita vois katella?
  nimim. tumpelo koneen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa yläreunassa, heti Joulureki-bannerin alla on välilehdet: Etusivu, Sisällysluettelo, Yhteystiedot, Salainen Jouluystävä 2012 ja Salainen Jouluystävä 2011. Sitä Salainen Jouluystävä 2012 -välilehteä kannatta myös alkaa seuraamaan, sinne laitan linkit saapuneisiin paketteihin juttujen julkaisun jälkeen.

   Poista
  2. Pakko tähän laittaa että itselläni on vuodatuksessa blogi ja ikävä kyllä minun sivuillani ei enään näy viimevuotisia saamiani lahjoja kun vuodatuksella kävi kesällä se ikävä sähkökatkos jonka johdosta kaikki kuvat vuodesta 2009 eteen päin katosi kuin tuhka tuulee....tekstiä on mutta liekkö niistä saa oikeaa kuvaa :(

   Poista
  3. Kyllä sinulla olikin kuvat saaduista paketeista viime vuonna. :) Mutta kaikilla muilla viimevuotisilla ei ollut, joten kannustan tänä vuonna jokaista laittamaan kuvan. :)

   Poista
 2. Minulle on tullut muutama kysymys ringin EMOsta. Tämä tieto oli uusi minullekin, että joissakin Salainen Ystävä -ringeissä vetäjä eli EMO antaa oman osoitteensa kaikille, jotta sen voi laittaa paketin lähettäjäkenttään "hämäykseksi", jotta oikea lähettäjä ei paljastu. Viime vuonna Wiltsu veti Salaisen Jouluystävän, emmekä käyttäneet tätä systeemiä silloinkaan. Jokaiselle jää nyt omaksi päänvaivaksi, miten lähettäjän tiedot pidetään salassa. Viime vuonna jotkut käyttivät esim. puolisonsa nimeä paketin lähettäjänä. Itse ajattelin sopia siskoni kanssa, jotta voisin käyttää hänen tietojaan kahdessa ensimmäisessä paketissa. Kolmannessa paketissahan lähettäjä saakin jo paljastua. Käsittääkseni posti ei tarkista, laittaako lähettäjä-kenttään oikean nimensä, kunhan siitä löytyy osoite, jonka perusteella paketti löytää takaisin lähettäjälle, jos vastaanottaja ei sitä nouda. Pelkän osoitteen perusteella tuskin lähettäjä vielä paljastuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei posti tarkista tai siis lue lähettäjäkohtaa pakettikortista. Joskus Salaisen neuleystävän tiimoilta on ukkokullan kanssa naureskeltu sitä, että mitähän postin täti aattelee, kun lähettäjäksi on merkitty ringin emon osoite joka on monta sataa kilometriä eri suuntaan kuin mistä paketti lähtee =) ai niin, yks kysymys ensikertalaiselta: Oliko niin että paketeissa piti olla joku "juju". Esim: Kertoa muutamalla sanalla mikä sitoo esineet toisiinsa?

   Poista
  2. Ei ole muuta jujua, kuin JOULU, mutta kaikki ideat mitä itse keksitte voi yhdistää pakettiin. :)

   Poista
 3. Ajattelin tähän vain laittaa vinkiksi, että käykää tutustumassa yllätettävänne blogeihin, sieltähän niitä mieltymyksiä ja kiinnostuksen kohteita löytyy, minä tein jo tutkimusretken...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Blogeja penkomalla lahjan valitsemisesta tulee yllättävänkin helppoa. :)

   Poista
 4. Minä toivoisin, että jokainen paketin vastaanottaja ottaa paketista valokuvan. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Minua ainakin harmittaa paketin lähettäjän puolesta, jos paketista kirjoitetaan vaan lyhyt teksti ja jätetään valokuvaamatta. Lähettäjä näkee vaivaa etsiäkseen ja hankkiakseen vastaanottajalle sopivan paketin saamiensa tietojen pohjalta. Paras kiitos siitä on ottaa asianmukainen valokuva ja laittaa muidenkin nähtäville.

  Toki ohjeissakin sanotaan, että kuva on oltava. Mutta viime vuonna ainakaan kaikki eivät tätä ohjetta muistaneet noudattaa :( Jospa tänä vuonna pitäisimme tästä kiinni :)

  VastaaPoista
 5. Paljastetaanko me itsemme viimeisessä paketissa vai tapahtuuko se Joulureen välityksellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitte paljastaa viimeisessä paketissa, jos haluatte. Juuri ennen joulua laitan tänne Joulurekeenkin listan, että kuka lähetti kenelle.

   Poista
 6. Aloin tässä yhtäkkiä miettimään, että ootteko laittanu paketteihin lähettäjän osoitetta? Hirvittää ajatus että paketti häviää postissa ja menee ö-mappiin koska ei voida palauttaa lähettäjälle!:O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa vähän ylempänä onkin epäsuorasti vastaus tähän: eli minä olen sopinut siskoni kanssa, että laitan hänen osoitteensa paketteihin, jotta en paljastu heti ensimmäisessä paketissa. ;) Osoite kannattaa ilman muuta laittaa, jos pystytte jonkun kanssa sopimaan osoitteen "lainaamisesta" niin sehän olisi kätevin vaihtoehto. :)

   Poista
  2. Voiko käyttää omaa nimeään lähettäjänä, vai onko ystäviä "ristiin", niin että sama pari lähettää toisilleen?

   Näin tietysti vain niin, että lähettäjän (nimimerkin) oikea henkilöllisyys ei paljastu netin kautta.

   Poista
  3. Omaa nimeä voi käyttää lähettäjänä. Nimimerkillä esiintyville se onkin "turvallisempaa" kuin etunimeä käyttäville. :) Ystäviä ei ole ristiin, vaan osallistujista muodostuu rinki.

   Poista
 7. Voi ei , missasin tämän vaihdon :(

  VastaaPoista
 8. Onko tuo 10e ehdoton raja paketin hinnalle vai voiko se olla enemmän jos itse haluaa? Kun katsoo paketteja niin tuntuu että onko niihin riittänyt 10e... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 10€ on alaraja. Toki voi halutessaan lähettää kalliimmankin, mutta silloin ei välttämättä itse saa yhtä arvokasta kuin minkä on lähettänyt. Samaa katselin minäkin, että ei noihin paketteihin ole voinut kymppi riittää. :)

   Poista