tiistai 14. elokuuta 2012

PorosuupalatViikonloppuna valmistui hervottoman hyvänmakuisia porosuupaloja. Nämä kilpailevat vahvasti poropiiraiden kanssa joulupöytään pääsystä. Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että molemmat pääsevät. Ohje on viime vuoden Kotivinkin Jouluherkut-lehdestä, tosin muutin sen suunnilleen kaksinkertaiseksi, jotta sain tehtyä kerralla enemmän.

Porosuupalat
 (n. 49 kpl)

rieskalevyjä (esim. pussillinen Fazerin Rullarieskaa)
150 g kylmäsavuporo(rouhetta)
250 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g piparjuuritahnaa (voimakasta)
300 g ranskankermaa
 2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi (jos ei ole jo rouheena). Sekoita poro, tuorejuusto, piparjuuritahna, ranskankerma ja persilja täytteeksi. Levitä täytettä rieskoille. Kääri rieskat napakaksi rullaksi ja leikkaa annospaloiksi. Yhdestä Fazerin Rullarieskalevystä tulee n. 7 suupalaa.

Ostin piparjuuritahnan Ruotsista ja se sattui olemaan aika voimakasta. En ole aiemmin käyttänyt piparjuuritahnaa, joten Suomesta ostettuja kannattaa varmasti ensin maistella sellaisenaan, jotta tietää paljonko sitä itse haluaa laittaa täytteeseen.

2 kommenttia:

  1. Taitaa nämäkin päästä joulupöytään poropiiraiden ohella :P Tosin mä en ehkä saa niistä yhtä edustavannäköisiä ;) muistan, kun joskus tein lohirullaa, joka ei loppujen lopuksi ollutkaan rullalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku on tärkeämpi kuin ulkonäkö. :) Näiden rullien täyte tosin on niin tönkköä ja tarttuvaa tavaraa, että rullaaminen onnistui tosi helposti. Rullan leikkaamisessa kannattaa käyttää sahalaitaista isoa veistä, jotta palat eivät litisty leikatessa.

      Poista