torstai 26. heinäkuuta 2012

Joulukalenteritalo

Muutto on viimeinkin ohi ja monien mutkien jälkeen saimme uuteen kotiimme myös internetin. Sen puuttuessa en ole pystynyt viime aikoina blogiakaan päivittämään, vaikka juttuakin olisi ollut. Vaikka muuttaminen onkin todella rasittavaa, on se siinä mielessä mukavaa, että tulee kerrankin käytyä kaikki tavarat ja niiden tarpeellisuus läpi. Joulutavaroiden tarpeellisuutta ei minun tarvitse kyseenalaistaa, mutta niistäkin löytyi "unohtuneita" juttuja, joiden näkemisestä ilahduin kovasti.

Yksi unohtunut joulutavara oli viime vuonna Lontoosta ostamani joulukalenteritalo. Kokosin sen viime syksynä, mutta jostain syystä se jäi täyttämättä. Tänä vuonna se saa luvan toimittaa joulukalenterin virkaa ensimmäistä kertaa. Talon ikkunat ja ovet toimivat kalenterin luukkuina. Jopa ullakkoikkunoissa on luukut. Taidanpa lähiaikoina ostaa pussillisen paperikarkkeja ja täyttää kalenterin valmiiksi joulukuuta odottamaan.

Lupasin jo tammikuussa, että teen tänä vuonna joulukalenterit marraskuussa 3 vuotta täyttävälle kummipojalleni ja hänen pikkusiskolleen. Tähän asti olin ajatellut, että teen kankaasta ja pahvista "taulun", johon ripustan yllätyspussukoita. Mutta pian valmistuvana rakennusinsinöörinä innostuin aivan valtavasti, kun hoksasin miten ihana kalenteri tämä talo onkaan!! Ihan samanlaista minun kalentereistani en edes pyri tekemään, mutta jonkinlainen suomalainen satutalo olisi tavoitteena. Katsotaan sitten syksymmällä millaiset tuli. :)


9 kommenttia:

 1. Huikean hieno talo! Itse en pystyisi täyttämään sitä vielä. Ehtisin syödä kaikki karkit monta kertaa ennen joulua ;) Ja aivan huippuidea tehdä tuollainen lapsille joulukalenteriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka muuten olenkin pahimman luokan sokerihiiri, olen niin uskollinen joulukalentereille, että en varmasti avaa luukkuja etukäteen. :D Tämä talo muuten näyttää paljon tunnelmallisemmalta livenä, kamera jotenkin latistaa, niin kuin yleensäkin.

   Poista
  2. Mä kuvittelinkin sen jo mielessäni, millaiselta se näyttää livenä :) Mä en pysty ostamaan syötäviä joulukalentereita ikinä liian aikaisin ;)

   Poista
  3. Joulukalenteriarpoja lukuunottamatta minulla pysyvät joulukalenterin luukut kiinni oikeaan päivään asti. Arpakalenterit eivät ole minusta laisinkaan jouluisia, joten niiden kanssa nyt on ihan sama. :)

   Poista
 2. laitat varmaan talosta rakennus ohjeita myös ! Aivan ihana idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti laitan rakennusohjeet sitten kun sinne asti päästään. :) Materiaalivalinnat ovat mietinnässä nyt.

   Poista
 3. Aivan ihana tuollaisen minäkin haluan :) täytyypäs kehitellä itse jotakin tuon tapaista. keksin vaan miten ne luukut on tehty tai siis se kohta mihin tulee se karkki tms. hmmm. mietintämyssy lähti heti käymään. Odotan innolla millaisen saat pyöräytettyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä talossa luukut ovat laatikoita, jotka vedetään ulos avattaessa. Talon sisällä on luukkujen kohdalla "kerrokset", jotka tukevat laatikoita. Itse ajattelin tehdä luukut joko samaan tapaan tai sitten niin, että teen kiinteät laatikot ja niihin pääsee käsiksi avaamalla ovi/ikkuna. Mutta katsotaan nyt mikä tapa tuntuukaan sitten näppärimmältä toteuttaa.

   Poista