tiistai 29. toukokuuta 2012

Valkosuklaapähkinädajm

Voiko olla näin hyvää?!!!


Vuoden 1996 Kultainen Joulu -lehdestä löysin tämän ihanan valkosuklaapähkinädajmin ohjeen. Tämä on itse koettava, nimittäin sanat eivät riitä kertomaan.

Valkosuklaapähkinädajm
(n. 30 palaa)

1 rkl kaakaojauhetta
½ dl vehnäjauhoja
50 g voita
½ dl siirappia
1 dl sokeria
1 dl rouhittuja pähkinöitä tai manteleita
100 g valkoista suklaata

Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, voi, siirappi ja sokeri keskenään. Keitä seosta mikrossa täydellä teholla minuutti ja sekoita. Jatka keittämistä vielä minuutti ja sekoita. Keitä vielä kolmas minuutti ja sekoita lopuksi. Levitä pähkinärouhe leivinpaperille. Kaada kaakaomassa pähkinärouheen päälle. Sulata valkosuklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Levitä sula valkosuklaa karkkilevyn päälle. Anna levyn jähmettyä viileässä. Lohko suupaloiksi ja NAUTI!

Alkuperäisessä ohjeessa oli pidemmät sulatusajat kuin tässä, olisivatko vuoden 1996 mikrot olleet hieman pienempitehoisia kuin nykyään. Tällä ohjeella kuitenkin onnistuu oikein hyvin! :)

4 kommenttia:

 1. tätähän vois kokeilla :) tuntuu vaa et noit suklaiden ja muiden ainesten määrä on tosi pieni... tuleeks siit ihan sellast melko paksuu kuitenki ettei mitää puolen sentin paksusii paloi oo? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tein pyöreän halkaisijaltaan n. 20 cm kokoisen levyn, niin paksuudeksi tuli tarkalleen 1 cm. Minun makuun on kyllä just oikean paksuinen. Paksumpaa olisi aika hankala paloitella. Ja voihan tuon ohjeen helposti vaikka tuplata, jos haluaa isomman tai paksumman levyn. Tämä on tosi helppo ja nopea ohje, joten voi tehdä vaikka useamman testierän, eikä mene kauaa. :)

   Poista
 2. Muutaman päivän jääkaapissa olleena dajm vaan parani. Suorastaan sietämättömän hyvää! Seuraavalla kerralla teen huomattavasti ohuempaa, sillä sentin paksuisen dajm-levyn pilkkominen on vaatinut melkoisen järeitä aseita.

  VastaaPoista
 3. Tein tätä dajmia nyt uudelleen niin, että päälle tuli maitosuklaakuorrute. Kuorrutteen kanssa levyn paksuudeksi tuli 0,5 cm. Ja tämä versio oli mielestäni ehdottomasti paras! Maitosuklaa pysyi tosi hyvin levyssä kiinni, toisin kuin valkosuklaa ja levyä pystyi vielä leikkaamaan siistiksi paloiksi, kun oli riittävän ohutta.

  VastaaPoista