sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Lumiukkosoppa

Meillä Joulureessä ei ole tapana lainata jutunaiheita toisista blogeista, mutta nyt tuli vastaan niin hyvä idea, etten voinut vastustaa kiusausta. Keltaisen talon joulunodotusta -blogissa oli tehty lumiukkosoppaa. En ollut koskaan ennen kuullutkaan moisesta sopasta, mutta lähemmin tutustuttuani rakastuin ajatukseen kertaheitolla! Tein omat soppapussini lisäämällä omiakin ideoita pussiin.

Soppa-ainekset laitetaan sellofaanipussiin. Laitoin pusseihin kaakaoannospussin, jouluisen servetin, kolme vaahtokarkkia, karkkikepin ja pienen kortin, johon kirjoitin soppareseptin. Korttiin kirjoitin näin: "1. Valmista lämmin kaakao pussin ohjeen mukaan. 2. Lisää juomaan vaahtokarkit. 3. Sekoittele kepakolla. 4. Nautiskele kynttilänvalossa." Sitten vaan pussukka vaikkapa jouluisilla tarroilla tai nauhoilla kiinni ja soppa-ainekset ovat paketissa.

Tein jo melkoisen läjän soppapusseja ja lisää on tulossa. Näitä pussukoita saavat minulta tämän joulun alla niin pienet kuin isotkin sukulaiset ja tuttavat.

10 kommenttia:

 1. Onpas kiva idea, taidanpa itsekin väkertää tällaisia viemisiä ystävien lapsille ja ehkä aikuisillekin :)

  VastaaPoista
 2. Nämä on vielä kaiken lisäksi tosi nopeita tehdä. Suuritöisintä oli karkkikeppien löytäminen, kuudennesta kaupasta vasta löysin niitä.

  VastaaPoista
 3. Nää on kyllä niin kivoja, että näitä meinataan täällä tehdä ensi vuonnakin!! :) Mistä sä löysit noita isoja karkkikeppejä? Kun meidän suunnalla lähes kaikista kaupoista sanottiin, että ei ole tulossa, kun noita pieniä vaan.. Ne ei ole niin kivan näköisiä! Vois hommata jemmaan jo odotteleen noita isoja, jos löytäis... ;)

  VastaaPoista
 4. Stockmannilta lopulta löysin isoja keppejä. Eivätkä olleet edes kalliita 2,20€/12 kpl. Haaparannan kaupoissa ja Rovaniemen Pajakylässä niitä oli myös joka paikassa, mutta en tajunnut siellä käydessä ostaa. Ja kalliimpiakin olivat kuin Stockmannilla.

  VastaaPoista
 5. Meillä Fanni söi sen mun isomman kepin js oli tosi pettyny, ko pienemmät ei maistunu samalta ;o). Meinas, että mun pitää mennä ostaan niitä isoja jostaki... Juu, en taida, tyytyköön vaan noihin pienempiin.

  VastaaPoista
 6. Meiltä on löytynyt muutamasta paikasta, mutta ovat olleet 1e/kpl :S

  Voisikohan joku ottaa minuun yhteyttä, kun olen kadottanut ystäväni osoitteen :(

  VastaaPoista
 7. Hyvä, että oli maukas keppi. :) Jos ei lähialueen kaupoista löydy kepakoita, niin netissäkin näkyy olevan myynnissä ainakin tuolla: http://www.bakeandparty.com/Karkkikepit

  Nuo ovat 15 cm pitkiä ja Stockmannilta ostamani ovat 13 cm pitkiä. Pirkkiksen karkkikeppi taisi olla just tuollainen 15-senttinen.

  VastaaPoista
 8. 5ara, Wiltsu laittaa sinulle viestiä. Yhteystiedot-välilehdellä on Joulureen sähköpostiosoite, joten Salaiseen jouluystävään yms. liittyvät tiedustelut voi jatkossa laittaa sinne.

  VastaaPoista
 9. Teija: katoppas vaan :D oli liian lähellä tuo osoite ;D

  VastaaPoista
 10. Snowman soupista löytyi ihania ideoita myös englanninkielisistä blogeista. Siellä oli myös kivoja runoja joita voi pussin kylkeen liittää sekä niihin oli lisätty myös suklaakonvehti pussiin :)

  VastaaPoista