tiistai 22. marraskuuta 2011

Uneton Seattlessa - Sattumalta

Pidän komedioista. Erityisesti romanttisista komedioista. Mielestäni niiden ehdotonta jouluista parhaimmistoa ovat Uneton Seattlessa (Sleepless in Seattle) ja Sattumalta (Serendipity). Vaikka nämä elokuvat eivät olekaan uusimmasta päästä, molempia näyttää vielä olevan oikein hyvin saatavilla ainakin nettikaupoissa, jopa BluRaynä.


Uneton Seattlessa on varmasti suurimmalle osalle jo tuttu. Se on saanut ensi-iltansa vuonna 1993 ja pääosissa ovat upeat Tom Hanks ja Meg Ryan. Tarina alkaa jouluaatosta ja loppuu ystävänpäivään. Elokuva on mukavasti jouluinen, ihanasti romanttinen, sopii erinomaisesti niin sinkuille kuin naimisissa olevalle - itse olen katsonut tämän elokuvan kaikissa mahdollisissa parisuhteen olomuodoissa.


Aivan yhtä ihastuttava, joskin vähemmän tunnettu elokuva on Sattumalta. Elokuva on ilmestynyt vuonna 2001 (Suomen ensi-ilta oli joulukuussa) ja pääosia näyttelevät John Cusack ja Kate Beckinsale. Jopa sydämiä särkevä John Corbett vilahtaa sivuosassa. Elokuvan englanninkielinen nimi, Serendipity - onnekas sattuma, kertoo elokuvan ytimen. Kuinka todennäköisesti epätodennäköinen tapahtuu kahdesti? Tämäkin tarina alkaa joulusta ja päättyy myös jouluun.

Voin vakuuttaa, että jos pidät romanttisista komedioista, näissä on ainekset täydelliseen joulunajan leffailtaan. Ehkä vielä lisäisin pakettiin pari kuppia kuumaa kanelikaakaota, vaahtokarkkeja ja kynttilänvaloa. <3

7 kommenttia:

 1. Molemmat elokuvat myös omia suosikkejani! Lisäksi myös Tom Hanksin ja Meg Ryanin tähdittämä You´ve got mail, vilahtaa joulussa<3

  t. Joululauluja syyskuusta

  VastaaPoista
 2. Aivan totta, "Sinulle on postia" kuuluu myöskin tähän samaan kategoriaan. :) Harmi, että harvassa komediassa erikseen mainitaan, jos sijoittuu joulun aikaan, ellei varsinaisesti ole jouluelokuva.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkeistä! Kumpaakaan elokuvaa en ole aiemmin nähnyt, joten täytyykin mahdollisimman pian etsiä kyseiset elokuvat käsiini :).

  VastaaPoista
 4. Tuo Uneton Seattlessa on mun ihan lemppareita, samoin Sinulle on postia!! <3 Sinulle on postia leffan osaan ulkoa, mutta silti se on yhtä ihanaa joka kerta katella... Samaan kategoriaan kuuluu Holiday. Jos et ole sitä vielä nähnyt, niin suosittelen lämpimästi!! :)

  VastaaPoista
 5. Holidaystä on tulossa juttua myöhemmin. ;)

  VastaaPoista
 6. Edelliste lisäksi:
  Rakkautta vain, kuuluu myös jouluun..
  Perheen jalokivi-leffassa vietetään myös joulua, on kyllä eika sähellys.

  VastaaPoista
 7. Perheen jalokivi -leffasta tykkään myös. Sen sijaan Rakkautta vain on mielestäni melkoinen sähellys, juonesta ei pääse kiinni millään, jos siinä sellaista onkaan...

  VastaaPoista