lauantai 5. marraskuuta 2011

Tyrniglögi

Keittelin tänään tyrniglögiä, jonka ohjeen löysin Joulu maalla -lehdestä. Tällaisella ohjeella glögi syntyi:

1 l omenamehua
3 kanelitankoa
3 tähtianista
2 dl (makeutettua) tyrnimehutiivistettä
3 rkl ruokokidesokeria

Kiehauta kattilassa omenamehu kanelitankojen ja tähtianisten kanssa. Siirrä kattila syrjään ja anna juoman maustua kannen alla 15 minuuttia. Siivilöi mehu ja kaada takaisin kattilaan. Lisää tyrnimehutiiviste ja sokeri. Kuumenna kiehuvan kuumaksi, mutta älä keitä enää. Jaa lämmin juoma laseihin ja tarjoile heti.


Tästä tuli todella hyvää! Ohjeessa neuvottiin käyttämään makeutettua tyrnimehutiivistettä, mutta minä käytin makeuttamatonta ja oli aivan varmasti oikea ratkaisu. Juomassa oli riittävästi makeutta omenamehun ja ruokosokerin ansiosta muutenkin, joten olisi tullut liian makeaa, jos tyrnimehussakin olisi vielä ollut sokeria. Tämä tyrniglögi sopii ihanasti talvisiin, pimeisiin iltoihin ja flunssalääkkeenäkin toimisi runsaan C-vitamiinipitoisuutensa vuoksi. Koskapa tein kokonaisen annoksen ja meitä oli vain kaksi maistelemassa glögiä, niin laitoin lopun glögin jääkaappiin sen jäähdyttyä. Mielenkiinnolla odotan, miten glögi käyttäytyy, kun kuumennan sitä mikrossa. Kirjoitan siitä sitten vaikka tuohon kommenttikenttään.

Ihan pikkuriikkinen haaverikin sattui glögiä maistellessa (vaikken edes lisännyt siihen alkoholia). Nimittäin onnistuin kaatamaan mukillisen glögiä kannettavan tietokoneeni päälle ja konehan pimeni samantien. Onneksi suostui aukeamaan vielä sen verran, että saatiin koneelta kaikki tärkeät jutut talteen, mutta nyt siis olen tietokoneeton. Tässä tilanteessa on tosi mahtava juttu se, että aviomies on tietokonenörtti, joten hänellä kyllä tietokoneita (joihin minä en saa koskea ilman lupaa) riittää, eikä minun tarvitse uuttakaan konetta kuulemma kauaa odotella. Mutta ensi viikko voi olla haasteellinen bloggaamisen ja varsinkin kuvien käsittelyn suhteen. Yritän parhaani kuitenkin. :)

5 kommenttia:

 1. Tämähän vaikuttaa kivalle vaihtoehdolle perinteisen glögin sijaan! :) Pitääkin kokeilla joku päivä..

  VastaaPoista
 2. Tästä glögistä täytyy mainita vielä yksi asia, jonka unohdin kirjoittaa tekstiin. Tämän glögin tuoksu ei ole paras mahdollinen. Tuoksu ja maku ovat pahasti ristiriidassa keskenään ja pelkän tuoksun perusteella olisin jättänyt juomatta. Mutta maku oli sitäkin parempi, koska peitti alleen jopa glögin huonon tuoksun.

  Kiitos ihana Päivi! <3 Me olemme Wiltsun kanssa päättäneet, että emme valitettavasti vastaa tunnustuksiin, koska meitä on kaksi ihmistä kirjoittamassa tätä blogia ja olisi liian hankalaa päättää, mitä kirjoittaisimme itsestämme ja mille blogeille antaisimme tunnustuksemme, koska luemme aika erilaisia blogeja. Mutta voin tässä ja nyt luvata, että jos meille tulee lisää tunnustuksia, niin voimme kertoa yhden uuden asian itsestämme, kumpi sen sitten ehtiikään kirjoittaa. Tähän tunnustukseen vastauksena voisin paljastaa, että me Wiltsun kanssa olemme oikeasti tonttuja!!!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä maistui glögi vielä mikrossa lämmittämisen jälkeenkin. Suoraan sanottuna oli parempaa kuin tuoreena, koska epämiellyttävä haju oli poistunut!

  VastaaPoista
 4. Tyrniglögii. Kiitti hei tästäkin vinkistä! En oisi ihan itse tajunnukaan.:) Ja kun olen hehkuttanu aina joulun ihanii herrku ruokia; niin täytyy sanoa että glögi juomana on yksi parhaista juomista mitä tiedän!!:) Vaikken tosin yhtään tykkää rusinoista, paitsi simassa:D; niin glögi sellaisenaan tai pähkinöiden ja manteleiden kans, jotka myös kuuluvat jouluun; on aivan ihanaa!:)
  Marelo

  VastaaPoista