maanantai 21. marraskuuta 2011

Suklaajuoma

Suklaa ja chili, aivan loistava yhdistelmä! Tykkään molemmista erikseen, mutta yhdessä ovat aivan lyömätön pari. Kotivinkin Jouluherkut -lehdessä oli chilillä maustetun suklaanjuoman ohje, jota ei vain voinut ohittaa. Mikäli ei ole kovin tulisen mausteen ystävä, kannattaa tämä juoma jättää väliin. Ohjeessa käsketään käyttää yhtä chilipalkoa neljän hengen annokseen. Itse laitoin tähän melkoisen ison chilin ja varmasti puoletkin tästä määrästä olisi riittänyt, vaikka tulisesta pidänkin. Todella hyvää tästä kyllä tuli, vaikka suuta vähän jälkikäteen kuumottikin.

Suklaajuoma 

1 chilipalko
1 l maitoa
200 g tummaa suklaata
kermavaahtoa

Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Silppua chili. Kuumenna 2 dl maitoa ja lisää siihen chilisilppu. Sulata suklaa maitoon. Sekoita loput maidot joukkoon. Tarjoa juoma kermavaahdon kera.


Chilin voi halutessaan korvata myös muilla mausteilla. Etenkin jos juomaa meinaa tarjota myös lapsille, kannattaa käyttää jotain miedompaa maustetta.

4 kommenttia:

 1. Oi, ihanan kuulosta! Täytynee testata! Minun lempisuklaani on Lindeltin Chilli-suklaa. HerRRkullista :)

  VastaaPoista
 2. Joulubloginne on kerrassaan ihana! Tätä ohjetta on kokeiltava.. Ajatuskin vei kielen mennessään! <3

  VastaaPoista
 3. Mimura, minä niiiiin rakastan chilisuklaata!

  Kati, kiitos! Ja tämä juoma oli hyvää (kunhan muistaa pysyä chilin kanssa kohtuudessa).

  VastaaPoista
 4. Oih! Chili ja suklaa kuulostaa hyvältä yhdistelmältä ja itseasiassa onkin sitä! Olen joskus nimittäin maistanut. Voisin tehdä tällasen juoman! Kun en ole oikein harrastanut muutenkaan juomia. Kokkaan ja leivon kylläkin mut juomat on jääneet vähäisiksi. Joskus jotain kahvijuomaa oon tehny ja vaahtokaakaota johon kermistä päälle ja smoothiet jne tollaset ihan perus. Niin voisin kyl tätä koklaa! Varsinkin kun on aitoja nagamoritsejakin nyt meil!:D No ei! En mä noit meidän nagoi uskalla kuitenkaa tohon juomaan käyttää!:D Pitää laittaa vähän miedompaa chilii kyl;).

  Marelo

  VastaaPoista