maanantai 14. marraskuuta 2011

Mitä joulukalenterin sisälle?

Moni aikoo tehdä lapselle joulukalenterin itse. Meille on esitetty muutamia pyyntöjä kirjoittaa siitä, mitä joulukalenteriin voisi sisälle laittaa. Omasta mielestäni olen hyvä keksimään lahjoja, mutta tämän aiheen olen kokenut vaikeaksi. Itsekin olen useana vuonna tehnyt lapsilleni joulukalenterit, mutta minulla on se vika, että minulla karkaa aina vähän lapasesta ja kalenterin sisälle tulee ostettua vähän turhankin kalliita yllätyksiä ja kalenterin hinta nousee kuin huomaamatta lähemmäs satasta. Mutta yritän nyt koota teille pienen vinkkilistan tähän alle, miten kalenterin saisi koottua edullisesti.

1. Laadi budjetti. Kun sinulla on mielessä jokin summa, paljonko meinaat kalenteriin sijoittaa, on ostaminen paljon helpompaa, eikä kalenterin hinta nouse liikaa.

2. Aineeton yllätys. Laita kalenterin sisälle jouluista tekemistä. Piparimuotti voisi tarkoittaa, että tänään leivotaan pipareita.  Jonain päivänä voitte leipoa, toisena askarrella jne. Helppoja askarteluohjeita löytyy myös täältä Joulureestä.

Kuva Confetti.fi

3. Suosi settejä. Osta setti pieniä eläimiä, pikkuautoja (esim. Hot Wheels), legoja, koruja yms. Jaa osat useammalle päivälle. Mikäli lapsia on useampi, saat kalenterista monipuolisemman jakamalla setin osia lasten kesken.

4. Voit keskittyä tiettyyn teemaan. Hankkia isomman lelupaketin, jonka osaset jaat 24 eri pakettiin.

5. Mikäli sinulla on käytössäsi kalenteri, jossa on pienet laatikot, johon tavaran täytyy mahtua, tuo se mukanaan koko-ongelman. Itse en koosta välittäisi. Luukun sisälle voi tehdä vaikka kartan, jonka avulla lapsi voi etsiä yllätyksen sellaisesta paikasta, johon se mahtuu. Useimmat lapset tykkäävät "aarteenetsinnästä", ja eivät varmasti pahastu, jos luukusta löytyy kartta, joka ohjaa yllätyksen luo.

6. Makeiset ja tarrat ovat helppoja ja edullisia täytteitä, jos budjetti alkaa ylittyä.

7. Lorupussi. Hanki lorupussi. Ensimmäisenä päivänä tulee pussi ja seuraavina päivinä lorukortteja.

Lukijat, laittakaapas ideoita, mitä muuta lasten joulukalenterin sisällöksi voi hankkia! Kaikki kommentit ja ideat ovat tervetulleita. Niistä on varmasti hyötyä monelle perheelle!

8 kommenttia:

 1. Itse olen ostanut esim. kirjoja ja pikkutavaraa kirppiksiltä vuoden aikana. Ja ystävä joka on kaupassa töissä saa kaikki lehdistä pudonneet pikkusälät ja tuo niitä minulle. Mutta tuleehan sitä hintaa kuitenkin kun on kolme lasta mutta kun vuoden aikana kerää niin ei paha.

  VastaaPoista
 2. Mulla on listattuna parikymmentä jouluista puuhaa sekä yllätyksiä pojille täällä

  http://pikkukepponen.blogspot.com/p/joulukalenteri.html

  VastaaPoista
 3. Tämä on meilläkin jokavuotinen ongelma. Kun vielä en haluaisi 3*24 tarpeetonta pikkusälää meidän huusholliin, enkä toisaalta laittaa joka päivä herkkujakaan, niin aika haastavaa on :D Yritän tänä vuonna suosia oikeasti tarpeellisia tai toisaalta helposti tuhottavia juttuja. Rusinarasiat, pikkukarkit, pillimehut tms. juomat, lasten tatuoinnit, tarrat, netistä printatut jouluiset värityskuvat vihkoksi nidottuna, sokkelot tms. tehtävät printattuna+nidottuna, teipit/liimat/narut/kynät, led-tuikut, piparimuotit, piparinkoristelugeelit, muffinivuoat tms. leivontatarvikkeet tulevat todennäköisesti löytymään tänä vuonna meidän tyttöjen kalenterista. Plus sitä muuta pikkusälää ;)

  VastaaPoista
 4. Itse sain pienenä esimerkiksi nukkekotiini tarvikkeita ja joitain pieniä eläimiä jotka silloin olivat "muotia". Lisäksi sain joitain pieniä ja halpoja koruja. Kaikenlaista pikkusälää ja jouluaatoksi oli aina joku suurempi säästetty. :)

  VastaaPoista
 5. Joulukalenterin täyttämine on aina yhtä hauskaa (ja mietintää aiheuttavaa) :)
  Meillä mennään tänä vuonna Petshop-eläimillä (suuresta paketista kaikki ja osa jää varmaan vielä pukinkonttiinkin / aattoaamuun), tarroilla, pinneillä ja parilla pienellä toiveella, jotka on kirjattu pukin kirjeeseen. Hintaa en kalenterille ole laskenut, mutta se ei ehkä ole tässä projektissa se olennainen. Parasta on äidin ja tytön ilo ;)

  VastaaPoista
 6. 3xMAMMA, ihan paras olisi, jos saisi vuoden aikana kerättyä tätä pikkusälää, jotta joulukuun alkuun mennessä kaikki olisi valmiina. Mäkin aina päätän, että alan kerätä hyvissä ajoin, mutta toisin käy käytännössä ;)

  Rva Kepponen, sulla olikin hyviä ideoita listattuna blogiisi :)

  Rusina, kiitos vinkeistä! Itsekään en tahtoisi turhaa pikkujuttua nurkkiin pyörimään. Moni pikkutavara tahtoo kiinnostaa sen hetken ja sen jälkeen jää unohduksiin.

  Mustarastas, tytölle nukkekodin tarvikkeet olisivat aivan mahtava idea! Meidän 3-vuotias saanee joululahjaksi nukkekodin, joten sinne täytyisi alkaa tavaraa etsimään :)

  SiniK, minäkään en ole ikinä noille kalentereille hintaa laskenut (=uskaltanut laskea). Tänä vuonna oli tarkoitus tehdä budjetti, mutta tulikin suunnitelmiin muutos, kun siskoni lupasi tehdä lapsille kalenterit puolestani, joten säästyn nyt kokonaan kalenterin tekemiseltä :) Ja onpahan sitten yllätystä itsellenikin, kun ei tiedä, mitä lasten kalentereista ilmestyy!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana idea toi et tekee itse kalenterin! Minäkin tekisin jos mulla oisi lapsi!:) Niitä on eri vaihtoehtoja... Voi tehdä just sellasen kankaisen kalenterin johon mahtuu kaikkea kivaa, tai pikkusen puulaatikkokalenterin tai yksinkertasesti pikkusii lahjapakettei joka päivälle.:) Olen myös nähnyt aika ihanan pikkusen kalenterin jonka kaverini teki tulitikkurasioista. Siitä tuli sellanen pyramidi ja sitten jokaiseen jotakin sisälle!:) Muistan lapsena että kerran minulla oli kaupasta ostettu sellanen tavarakalenteri. Sieltä tuli kaikenlaista pientä kivaa!:) Esm sormus. Tein myös kuvakalenterin äidille itse lapsena joka vuosi. Tein siihen luukut ja aina aukesi joku uusi pieni lisä kokonaiseen kuvaan jne.:) Tästä kalenterin teostahan ovat eglantilaiset tehneet laulunkin joskus joskus aikoinaan!:) Olen sen joskus esittänyt laulaen ja huilua soittaen jossain joulu tapahtumassa.:)

  On the first day of christmas!:)
  Marelo

  VastaaPoista
 8. Mä laitoin viime jouluna 2-vuotiaalle muumeja. Sai muumitalon sitten aattona, noita figuja tais olla joku kymmenisen. Samoin muovailuvahaa myydään pikkupurkeissa, niitäkin oli 8. Loput taisi olla purkkaa,

  VastaaPoista