maanantai 14. marraskuuta 2011

Lorupussi

Edellisestä postauksestani sain hyvän aasinsillan lorupussiin. Lorupussi on kiva, ajaton ja sukupuolineutraali lahjaidea alle kouluikäiselle lapselle, miksei ehkä sitä vanhemmallekin. Useimmat lapset tykkäävät lorutella, näin meillä ainakin. Tutustuimme lorupusseihin aikoinaan, kun lapset aloittivat perhepäivähoidon. Silloin 1-vuotias kuopus rallatteli aina iltaisin kotona hoitopäivän päätteeksi: "Kuka saa, kuka saa, lorupussiin kurkistaa? Tillintallin tömpsis." Tämän jälkeen meille on kotiutunut kolme erilaista lorupussia. Ensimmäisen tilasin pari vuotta sitten jostakin nettikaupasta, jonka nimeä en enää muista, joululahjaksi 1-vuotiaallemme. Seuraavan lorupussin lapset saivat kuopuksen kummitädiltä. Kummi oli tehnyt kauniin pussin itse yhteiseksi joululahjaksi lapsille. Joten nyt ovat lapset kahtena peräkkäisenä jouluna saaneet lorupussin. Ei haittaa, vaikka pusseja on useampikin. Onhan näissä kaikissa kuitenkin täysin eri lorut.

Uusimman lorupussimme saimme viime viikolla. Riimikirppu lähetti Metsäretki -lorupussin iloksemme. Riimikirpun lorut ja kuvat ovat kotimaista käsityötä. Niiden taustalla hyörii kaksi iloista perheenäitiä, jotka tykkäävät kovasti piirtämisestä ja kirjoittamisesta, sekä tietysti lukemisesta. Meidän perheessämme on siis nyt viime viikosta saakka luettu joka ilta uutta lorupussia. Etenkin 5-vuotiaamme on nauranut maha kippurassa lorupussin hauskoille ja vähän erilaisille loruille.


Montako muurahaista tarvitaan rekka-autoa nostamaan?
Miljoona, miljoona, miljoona murkkua!
Ja murkuille ruuaksi miljoona, miljoona, miljoona, mummon maustekurkkua.


Riimikirpusta voi ostaa lorukortteja myös erikseen. Joten ovat mainioita pikkuylläreitä myös tee se itse -joulukalentereihin.

6 kommenttia:

 1. Tälläinen taitaa kyllä lähteä meille tilaukseen, sen verran kivalta kyllä vaikuttaa. Hassuille loruille nauretaan meilläkin makeasti, joten suosia on taattu. :D

  VastaaPoista
 2. Janina, tuossa on kyllä tosi hauskoja loruja. Tekisi mieli tilata meillekin toinen :)

  VastaaPoista
 3. Kylläpä teidän 1-vuotias on ollut taitava. Tarjoustalossa oli jonkunnäköisiä Joulu lorupusseja. Hintaa vaan taisi olla melkein 17e joten ei tällä kertaa lähtenyt mukaan, kun ei sisällöstäkään voi olla aivan varma :)

  t. Joululauluja syyskuusta

  VastaaPoista
 4. Joululauluja syyskuussa, en itsekään ehkä laittaisi 17 euroa likoon, jos ei tiedä, minkälaisia loruja pussi sisältää. Ja kun tosiaan halvemmallakin näitä pusseja saa :)

  VastaaPoista
 5. Hei kiva idis! Hommaisin jos ois lapsi!:) Tällasta olen käyttänyt lapsilla kun olin päiväkodissa työharjoittelussa. Joulun alla pussissa oli runsaasti joulurunoja, joita sitten aina kukin vuorollaan nosti; ja kaikki lausuimme ääneen ja pienin eri elin jokaisen runon siinä sitten!:) Se oli tosi kivaa! Aivan ihanii nää lorupussit. Ja ne tekevät lapsille itseasiassa todella hyvää jos miettii ihan kehitys psykologiankin kannalta!
  Marelo

  VastaaPoista
 6. Hei!
  Noi riimikirpun lorupussit ja lorukorit ovat ihania. Ne on laminoitu, joten pysyvät pitkään hyvinä ja niitä voi pyyhkäistä, jos tahmaisista käsistä on jäänyt jälkia. Sekin on kiva, että kortir ovat monenmuotoisia.
  Ja lorut ovat erilaisia ja todella hauskoja. Kortit tuntuivat ensin kallilta, mutta hakkaavat kyllä pahviset tehdasmaiset kortit. Ja kun kuulin, että niiden tekijät tosiaan tekevät kortit itse, kuvittavat, loruilevat ja leikkavat kortit käsin, niin ymmärrän miks ne maksaa. Eikä taida kortin tarvikkeetkaan olla ihan halpoja. Itse en jaksa ja ehdi kortteja väkertää.
  Kivaa on sekin, että lorupusseja voi täydentää. Olen tilannut näitä kummilapsilleni ja muksut tykkäävät ´niistä älyttömästi. Vaativat vanhempiaan loruilemaan heidän kanssaan miltei joka ilta.
  Terveisin kummitäti

  VastaaPoista