sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Laskostetut enkelit

Tänään tein nuottipapereista enkeleitä Kaikkien aikojen joulu -lehden ohjeen mukaan. Samalla tuli hyvä syy järjestää nuotit ja noukkia tuplakappaleet ja muuten vaan ylimääräiset nuotit pois. Niitä olikin kertynyt aika lailla, koska olen soittanut lähes koko ikäni pianoa, enkä ole vielä tätä ennen raaskinut koskaan tehdä nuotti-inventaariota. Siivous ja askartelu yhdellä kertaa, tehokas sunnuntai siis.

Näiden enkelien tekeminen on helppoa. Leikkaa nuottipaperista 20 cm pitkä ja 10 cm leveä suorakaide. Laskosta se puolen sentin levyisille laskoksille haitarimaisesti LYHYELTÄ sivulta. Sido laskostettu nippu keskikohdan yläpuolelta (nitominenkin käy). Avaa haitari ja liimaa tai teippaa sivut toisiinsa. Liimaa laskosten keskelle enkelikiiltokuva. Jos paperi on kaksipuoleista, voit liimata kiiltokuvan molemmille puolille.


Vasemmanpuolimmainen enkeli on leikattu nuottipaperista vinosti ja oikeanpuolimmainen suoraan. Nämä minun enkelini nyt näyttävät hieman erilaisilta kuin lehden kuvassa. Lehdessä oli käytetty kellastunutta nuottipaperia, mutta siihen loppui minun siivousinnostukseni. Kellastuneet nuottini olivat yksinkertaisesti liian tärkeitä käytettäväksi askarteluun. Enkelikiiltokuviakin voi käyttää monenlaisia. Lisäksi ohjeessa neuvottiin viimeistelemään enkeli sivelemällä siihen kultahileliimaa. Ajattelin käyttää omia enkeleitäni lahjapakettien koristeina, joten laitan kulta- tai hopeahileliimaa vasta siinä vaiheessa, kun tiedän kumpi niistä käy paremmin lahjapaperin väriin.

Näistä tuli todella kivoja. Valokuvassa enkelini eivät näytä läheskään niin kauniilta kuin todellisuudessa. Kiiltokuvan valokuvaaminen on todella vaikeaa... Käytti salamaa tai ei, niin aina menee pieleen.

Enkeleistä innostuneena tein niitä vielä sarjakuvalehdestä...


...aikakauslehdestä...


...ja kullanvärisestä lahjapaperista, josta tulikin minun suosikkienkeitäni!

9 kommenttia:

 1. Onpas aika kiva idea!

  Ja nuottipapereista tuli heti mieleen, että olen itse koittanut etsiä kirppareilta nuottivihkoja, että tekisin niistä kirjekuoria jms, mutta jostain syystä en ole vielä tähän päivään mennessä bongannut yhtään.

  VastaaPoista
 2. Käväise divarissa, löytyy varmasti. :) Kannattaa ostaa kokonainen kirja, yksittäisiä nuotteja harvoin näkee yhtään missään.

  VastaaPoista
 3. Niin juu, divarista varmaan hei löytyiskin! Täällä on tosin vain yksi, jossa vielä kävin pitkästä aikaa pari viikkoa sitten, mutten niitä tajunnut kysellä.

  VastaaPoista
 4. Kauniita ♥. Mun piti tehdä noita myös, mutta eihän täältä kylästä löytyny kiiltokuvia :o(

  VastaaPoista
 5. Kieltämättä perinteisten enkelikiiltokuvien löytäminen oli haasteellista täällä Oulussakin. Täytyisi yrittää keksiä lisää askarteluja kiiltokuvista, jotteivät katoaisi ihan kokonaan kaupoista.

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniita, erityisen veikeitä noi sarjiksista tehdyt. Tykättäis varmaan meilläkin. Disney ja Joulu<3

  t. Joululauluja syyskuusta

  VastaaPoista
 7. Huomasitkin, että Aku Ankoistahan ne oli tehty. :) Täytyy se vielä mainita, että minä kerään Aku Ankkoja ja askarteluihin käytän niitä lehtiä, joita minulla sattuu olemaan kaksi kappaletta. :)

  VastaaPoista
 8. Kiva idea laittaa noita lahjapakettien koristeeksi! Enkelikiiltokuvia löytyi täältä ainakin Infosta paljon erilaisia.

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihania! Mun juttu on kyl musa ihmisenä noi nuotteihin tehdyt!:) Joskaan en kyl omista varmaan yhtään nuotteja joita raaskisin käyttää tuohon tarkoitukseen!:) Mut pitää kyl tehdä jonkunlaisii tollasii jouluksi!!:) Ovat niin suloisia ja aika helppojakin sillein, kun en ole oikein askartelu tyyppiä. Enemmänb taiteilijaa löytyy ja maalaankin jouluksi jollekulle aina toisinaan jonkun ihanan taulun. Olenkin jo miettinyt aiheita, koska moni on pyytänyt jolulahjaksi taulua tänäkin vuonna. Käytän akryllivärejä ja maalaillen milloin mitäkin. Voisihan sellasen maalauksen tavallaan yhdistää koristeeseen! Vaikkapa tällaseen enkeliinkin!Mutta joo. Näitä tällasii teen kyllä täksi jouluksi! Tykkään kaikenlaisista enkeleistä muutenkin ja koristelen paljon jouluisin erilaisin enkelikoristein!:)
  Marelo

  VastaaPoista