tiistai 22. marraskuuta 2011

Lahja paperiin

Voisi kuvitella, että kun kirjoittaa joulublogia, olisi lahjatkin ostettu jo tammikuussa. Usein niin onkin. Ostan lahjoja pitkin vuotta ja harvoin käy niin, että lahjat jäävät viimetippaan. Pyrin välttämään stressiä niin joululahjoissa kuin muissakin jouluvalmisteluissa. Kun aloittaa ajoissa ja tekee omaan tahtiin, joulustressi pysyy poissa ja joulunodotus on mukavaa.

Tänä vuonna olen harvinaisen myöhässä joululahjojen suhteen. Monesti kirjoitan listan, mitä aion ostaa kenellekin, mutta nyt on listakin jäänyt tekemättä. Ei tässä vielä paniikkia ole, mutta pian olisi päästävä vauhtiin, sillä viimehetken paniikissa ostetut lahjat ovat yleensä niitä, joista ei kukaan saa mitään irti ja jäävät usein kaapin perälle pölyttymään.

Muutama lahja toki löytyy "lahjakaapistani" valmiina odottamassa paketointia, mutta suurin osa on siis hankkimatta. Hienoista editystä tapahtui tänä aamuna, sillä paketoin ensimmäiset pakettini. Siskoni sivulauseesta nappasin idean paketoida lahjat tänä vuonna sanomalehteen. En aio ostaa yhtään lahjapaperia tälle joululle. Kaapista löytyy vielä viime jouluksi hankittuja lahjapapereita, joihin paketoin suurimman osan lasten lahjoista. Jos lahjapaperivarastot loppuvat kesken, käytän loppuihin lasten lahjoihinkin sanomalehtiä. Lahjanaruakin löytyy kaapista ennestään. Sitäkään en siis aio ostaa. Kaikenlaista muutakin narua löytynee, joten mielikuvitusta vain peliin. Kierrätys on siis teemani tänä vuonna paketoinnissa.

Teemme Teijan kanssa toisillemme tänä vuonna joulukalenterit. Tänä aamuna peittyi kääröihin Teijan ensimmäisen päivän paketti. Samalla teemalla siis mennään joulukalenterissakin kuin muissakin lahjoissa. Sanomalehteä kääreeksi ja naruna toimii tässä paketissa pinkki paperinaru.

5 kommenttia:

 1. Minä tykkään myös käyttää sanomalehteä lahjapaperina! Kuten myös nuottipapereita pienempiin lahjoihin. Tykkään tosin oikeistakin lahjapapereista, ja lapsille käytän niitä aina :)

  VastaaPoista
 2. Höh, nyt minäkin haluan tehdä lahjapaketit kierrätys-teemalla! Kaikenlaista jänskää tuli jo mieleen olemassaolevista materiaaleista. :)

  VastaaPoista
 3. Minä oon jo vuosia suunnitellu et paketoisin lahjat sanomalehtiin, mutta joka vuosi olen sitten löytänyt jotain ihanaa joulupaperia joka on vienyt kuitenki voiton... Katsotaan miten tänä vuonna käy ;)

  VastaaPoista
 4. Leea, lapsille minäkin mielellän paketoin oikeaan joulupaperiin. Vaikka meillä kyllä omat lapset eivät ainakaan kamalasti papereita katsele lahjoja aukoessaan :D

  Teija, saatkin laittaa postausta sitten, kunhan olet paketoinut lahjasi! Mullakin tuli kaikenlaista ideaa mieleen, täytyy vain alkaa penkoa kaappeja :)

  Marzzu, lahjapapereita löytyy kyllä niin moneen lähtöön, ettei niitä aina oikein voi vastustaa. Mutta kauniita tuli näistä sanomalehtiinkin käärityistä paketeista :)

  VastaaPoista
 5. Siis todellaki pitää tehdä tällanen paketti!! Olen ollu lapsesta saakka suuri kierrättäjä! Viime jouluna löysin hyvän kierrätyskirjankin lahjaksi!:) Kierrätys on mulle aina in!
  Marelo:)

  VastaaPoista