sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Pocahontasin talvinen tuulikello

Kirjoitin tässä jokin aika sitten kirjasta Parhaat jouluaskartelut. Joulupallojen lisäksi lupasin toteuttaa lukijatoiveena kirjassa olevan ohjeen Pocahontasin talvinen tuulikello.
Olen tässä nyt epätoivoisesti, hyvin epätoivoisesti yrittänyt kerätä tarvikkeita tuulikellon valmistamiseen. Nyt luovutan. Kynnyskysymykseksi osoittautui käpy. Ohjeessa käskettiin käyttämään 30 cm pitkää käpyä. Ymmärrätte varmaan, että sellaista ei ole löytynyt. No, otin maalaisjärkeni käyttöön ja päätin etsiä mahdollisimman suuren kuusenkävyn. Asun kaupungissa ja täällä pelkästään kuusen löytäminen tuntuu olevan hyvin vaikea tehtävä. Ja sitten siinä kuusessa pitäisi olla käpyjäkin. Mielellään alaoksilla tai maahan pudonneena. En ole koskaan ennen ajatellut, miten vähän kuusia tämän kaupungin metsissä ja puistoissa kasvaa. Eli en ole löytänyt käpyä. Kävyttömyyden käsitettyäni olen yrittänyt etsiä kaupoista jotain vastaavaa, jota voisin käyttää kävyn tilalla, mutta mikään muu ei tunnu sopivan tuulikellon tyyliin. Joten tuulikello jää tällä kertaa valitettavasti tekemättä.

Mutta tämän kirjasta lainatun kuvan avulla pystytte tekin tekemään tuulikellon, jos löydätte kävyn. Ohje on yksinkertainen ja kuva kertoo kaiken oleellisen. Koristeitahan voi käyttää ihan oman mielen mukaan, kunhan vaan on se käpy… Pyytäisin, että jos joku teistä tekee tämän tuulikellon, niin voisitteko lähettää minulle siitä kuvan Joulureen sähköpostiin? Olisi mukava nähdä millaisia tuulikelloja saitte aikaan.

2 kommenttia:

  1. En tiedä, mitenkä tämän asian esittäisin, sillä en haluaisi heijastaa negatiivista tunnelmaa... Mutta sanon nyt suoraan kuitenkin. Onneksi et löytänyt käpyä. Sillä minusta tuo tuulikello on ihan kamalan ruma :) Tosin sinä varmaan olisit osannut tehdä siitä hienomman.

    VastaaPoista
  2. No kieltämättä tuossa pieniä häiritseviä tekijöitä on. Esim. ohjeessa oli itse tehty jostain massasta nuo kepakot ja sitten laitettu ne suurella vaivalla tehdyt kepit tuommoisella kamalalla nauhalla roikkumaan. :) Ei paljoa vaadi (kävyn lisäksi), että kuka tahansa tekisi hienomman kuin kuvassa. :)

    VastaaPoista