torstai 27. lokakuuta 2011

Joulusuklaata

Kauppojen karkkihyllyt alkavat olla jo täynnä jos jonkinnäköisiä erikoismakeisia joulua varten. Usein tarjolla on myös erityisiä joulusuklaita, jotka on jotenkin yritetty saada maistumaan joululle. Tähän mennessä en ole pitänyt yhdestäkään niistä. Joulusuklaisiin on poikkeuksetta lisätty rusinoita tai piparinpalasia tai kuivahedelmiä tai jotain muita nöttösiä, jotka ovat häirinneet suklaansyöntiä siinä määrin, että paria palaa pidemmälle en ole päässyt. Mutta nytpä on Fazer vihdoinkin keksinyt oikein hyvän joulusuklaan, joka näyttää hupenevan tätä kirjoittaessa varsin huolestuttavaa vauhtia.Pakkaus muistuttaa valitettavasti edellisvuosien joulusuklaayritelmiä, joten melkein ohitin sen kaupassa. Onneksi kuitenkin rupesin aikani kuluksi lueskelemaan tuoteselostetta ja ilokseni huomasin, että tämän vuoden joulusuklaasta nöttöset ovat poissa! Koostumukseltaan suklaa muistuttaa Geishaa, mutta maku on aivan eri. Tarkalleen ottaen nämä ovat ”suklaakonvehteja, joissa mausteista tryffelitäytettä”. Mausteina on kardemummaa, neilikkaa, kanelia, inkivääriä ja muskottipähkinää. Erinomaisia ovat! Maistuvat ihanasti joululle, tuntuvat mukavalta suussa, ovat sopivan makeita ja käärepaperikin näyttää hyvältä (mietinkin tässä samalla, mitä niistä voisi askarrella). Suosittelen lämpimästi!

Tähän saakka paras löytämäni joulusuklaa on ollut Kultasuklaan Joulumuorin pipari-maitosuklaa. Tätä herkkua olen nähnyt myynnissä ainoastaan SantaParkissa, ja siellä käydessä tuleekin aina ostettua muutama levy jemmaan (mihin jemmaan, kotimatkallahan ne syödään). Tämä muistuttaa hyvin paljon Fazerin uutta joulusuklaata. Harmikseni minulla ei tuota Joulumuorin suklaata nyt, jotta voisin tehdä vertailua näiden kahden suklaan välillä. Mutta seuraavan SantaParkin reissun jälkeen sitten. Kultasuklaalla on nettikauppakin, josta tätä suklaata näköjään voi tilata, jos ei pääse Rovaniemellä käymään. Hinta tosin on melko kirpaiseva, 80 g maksaa suunnilleen saman verran kuin 320 gramman rasia Fazerin Joulusuklaata. Joten jos isompi makeanhimo yllättää, niin helppo on päättää kumpaan suklaaseen sijoittaa rahansa.

7 kommenttia:

 1. "Mainoksen" uhri nappasi tänään Tarjoustalo-reissulla laatikollisen Joulusuklaata. Se vaan kuulosti niin hyvältä... Ja olikin ihanan mausteista ja hyvää! Ja omaan makuuni myös niin makeaa, että pari suklaata riitti kerralla hyvin. Tosin hetken päästä voi taas napata pari... ;)

  VastaaPoista
 2. Sehän on vaan hyvä, jos pystyy säästämään suklaata. Multa ei vaan onnistu, ainakaan tämän suklaan kanssa. :) Sinä et varmasti tykkäisi tuosta Maraboun Symphony -rasiasta. Se on vielä huomattavasti makeampaa kuin Fazerin Joulusuklaat.

  VastaaPoista
 3. Turussa oli tuota joulumuorin piparisuklaata myynnissä ihan k-supermarketissa... Hinnan takia jäi vielä kauppaan, ehkä sitten lähempänä joulua raskii ostaa tuotakin. Fazerin uutuuksia ainakin pitää ostaa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anonyymi tiedosta! Täytyypä täälläkin katsella k-kauppojen karkkihyllyjä sillä silmällä. :)

  VastaaPoista
 5. Huomasin muuten tänään kaupassa, että tuota Fazerin Joulusuklaata on myytävänä myös levyinä, täsmälleen samanlaisessa paperissa kuin konvehditkin, MUTTA se ei ole samaa suklaata. Levyssä on hedelmäpaloja piparia ja mantelia. Eli juuri niitä "nöttösiä" joita minä ainakaan en suklaassa voi sietää...

  VastaaPoista
 6. Tämä suklaa oli muuten yhteishyvän suklaaraadissa, eikä pärjännyt siinä mainittavasti. Mutta aion testata :) Kammoa vähän herättää kyllä juuri tuo samanlainen paketti kuin siinä suklaalevyssä jossa on niitä karseita kokkareita!

  VastaaPoista
 7. Höh! Mitkähän amatöörit siellä on olleet arvostelemassa. Kyllä tällainen suklaan suurkuluttaja hyvän suklaan tunnistaa. :D

  VastaaPoista