sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Parhaat jouluaskartelut –kirja

Meiltä on toivottu tänne blogiin mm. jouluaskarteluvinkkejä. Ainakaan minä en ole parhaimmasta päästä askartelun saralla ja yritys on yleensä parempi kuin lopputulos. Mutta kun oikein kovasti yrittää, niin joskus voi onnistuakin.

Ostin jokunen vuosi sitten tällaisen hauskan jouluaskartelukirjan. Disney ja joulu samassa kirjassa ei vaan voi olla huono yhdistelmä. Tosin en ole vielä selviytynyt askartelemaan yhtäkään ohjetta kirjasta. Vaikuttaa siltä, että kirjan ohjeiden mukaan lapsikin osaa askarrella, joten ehkäpä minäkin? En osaa millään päättää, että minkä ohjeista ottaisin työn alle, joten te lukijat saatte nyt päättää. Vaihtoehdot ovat tässä:

- Minnin minikranssit
- Rumpalin jouluporkkana
- Miikon mainiot koristeköynnökset
- Heli-keijun tunnelmalliset talot
- Pocahontasin talvinen tuulikello
- Lampun Hengen kimaltavat kynttilälyhdyt
- Lumièren kynttilänjalat
- Tuhkimon enkelikoristeet
- Kaunottaren pitsiset koristetaskut
- Jasminen kimaltelevat koristepallot
- Seitsemän kääpiön iloiset joulusukat
- Lumikin joulumökki
- Nasun joululaskuri
- Rouva Pannun joulukorttipuu
- Liisan kukkaruukut
- Leenan verrattomat valokuvakehykset
- Bambin huurteinen metsämaisema
- Arielin merellinen aarrearkku
- Hyvän haltijattaren hatut ja lapaset
- Prinsessa Ruususen kauniit kaulakorut
- Iineksen hauskat kynäpurkit
- Pluton herkkukranssi
- Oliverin oivat kissalelut
- Zazun lennokas lintulauta
- Samu Sirkan joulukortit
- Akun juhlavat joululahjapaperit
Kirjoittakaa kommenttikenttään, minkä askartelun haluaisitte minun tekevän. Mielellään vain yksi toivomus per henkilö. Lupaan ruveta toteuttamaan askartelutoiveita sitä mukaan, kun kommentteja tulee. Jos toivomuksia tulee paljon, niin lähetän osan ohjeista Wiltsulle ja hän saa lastensa kanssa auttaa minua (tämä oli varmaan aika paljon luvattu, koska en ole kysynyt vielä Wiltsulta asiasta).
Jos askartelut onnistuvat hyvin, lupaan lähettää jonkin niistä Salaiselle Jouluystävälleni. Tämä oli jo todella paljon luvattu, joten nyt on varmaa, että pistän itseni ja askartelijantaitoni likoon ihan kunnolla!

10 kommenttia:

 1. Jasminen kimaltelevat koristepallot
  :)

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvä toive. :) Tämä askartelu tosin vaatii sellaisia tarvikkeita, että täytyy käydä askarteluliikkeessä. Menee todennäköisesti viikonloppuun, ennen kuin saan tarvikkeet hankittua, mutta tulossa on! :)

  VastaaPoista
 3. Nasun joululaskuri :)
  Joulun tulemista on vaan niin ihana odotella!

  VastaaPoista
 4. Kimaltelevat koristepallotarvikkeet hankittu. Aloitan hommat heti, kun olen oppinut käyttämään niitä. :)

  Nasun joululaskuri laitetaan listalle seuraavaksi. :)

  VastaaPoista
 5. Hyvin luvattu puolestani! Mä niin mielelläni askartelisin jotain näistä :)

  VastaaPoista
 6. Nasun joululaskuri on nyt heitetty Wiltsulle. Minun täytyy nyt hieman perua puheitani, että "lapsikin osaa nämä askarrella"... Kyllähän me nämä askartelut tehdään, mutta nähtäväksi jää, millaiset ovat lopputulokset. Itse kyllä panostan täysillä joulupalloihin, jotka aion tulevana viikonloppuna tehdä. :)

  VastaaPoista
 7. Saako tähän toivoa lisää :) Kun muiden toiveita ei ole tullut lisää? Jos saa ja innostusta riittää niin minua kiinnostaisi nähdä Pocahontasin talvinen tuulikello!

  VastaaPoista
 8. Saa toivoa lisää. :) Laitetaan Pocahontasin tuulikello mietintämyssyyn. Siihen pitäisi hankkia ISO käpy. Jos en sellaista löydä, niin kehitän jotain korvaavaa, mutta tulossa on ennemmin tai myöhemmin. :)

  VastaaPoista
 9. Okei, voisko sen tehdä esim yhdistämällä monta käpyä? :)

  VastaaPoista
 10. Ohjeen mukaan pitäisi olla 30 cm pitkä käpy!!! :D :D Sellaista ei ehkä Suomen metsistä ihan noin vaan löydy. Ajattelin, että teen miniversion sellaisesta kävystä, minkä satun löytämään. Kunhan tässä sateeton päivä kohdalle sattuu, niin lähden etsimään sitä lähimetsistä. :)

  VastaaPoista