torstai 29. syyskuuta 2011

Lisää joulupalloja

Tässä muutamaa postausta aiemmin kirjoitin tekemistäni joulupalloista. Nyt olen askarrellut niitä lisää ja tältä näyttävät.


Tämä pallo on maalattu anilliininpunaisella maalilla. Molemmilla puolilla palloa kulkee kolme punottua kultanarua, jotka yhtyvät pallon ”navoissa”. Nauhat on laitettu kullanvärisillä somistusneuloilla kiinni sieltä, täältä. Tämä nauha on ruopuvaa, joten nauhat päät olen liimannut kiinni. Sydän on tehty paljeteista, jotka on tökitty kultaneuloilla palloon. Sydämen ympärillä on kullanhohtoisia pieniä helmiä, nekin kiinni kultaneuloilla. Molemmilla puolin palloa on sama kuva. Ripustuslenkki on kullanvärinen noin puolen sentin levyinen kangasnauha.


Tässä pallossa on sininen pohjaväri. Pallo on kauttaaltaan paljettien peitossa. Joka toisessa rivissä on valkoinen paljetti, kirkas muovihelmi ja hopeinen neula. Joka toisessa rivissä sen sijaan vuorotellen sininen paljetti ja kirkas muovihelmi tai hopeinen paljetti ja valkoinen muovihelmi. Nekin kiinni hopeaneulalla. Ripustuslenkkinä hopeinen kangasnauha.


Pohja maalattu violetiksi. Hopeiset kiemurtelevat kangasnauhat jakavat pallon pinnan neljään osaan. Violetit paljetit kiinnitetty hopeisella neulalla. Ripustuslenkki hopeista kangasnauhaa.


Sydämen muotoinen styrox-kuvio on maalattu valkoisella maalilla. Reunoilla (sauman kohdassa) kulkee kiemurteleva kultainen kangasnauha. Molemmilla puolilla sydäntä sama kuvio: punainen huopasydän, jonka ympärillä kultaiset paljetit kultaneuloilla kiinni. Ostin valmiita huopasydämiä, joissa oli tarrakiinnitys. Tarra kannattaa kuitenkin ottaa pois ja liimata huopasydän suoraan styrox-sydämeen kiinni. Tällöin huopa ei jää irti styroxista ja lopputulos on huomattavasti siistimpi. Ripustusnauhana kultainen kangasnauha.


Tämä sydän on maalattu kirkkaanpunaiseksi. Ympärillä kulkee neuloilla kiinnitetty punottu kultanauha, josta myös ripustuslenkki käytännöllisyyden vuoksi. Tämä naru on aika paksua, joten ripustuskohtaan olisi tullut liikaa tavaraa, jos olisin siihen liittänyt vielä toisenkin nauhan. Huopasydämet napilla on yksi yhtenäinen koriste, joita ostin Tiimarista. Näistäkin kannattaa ottaa tarrakiinnitys pois ja liimata suoraan styroxiin.


Tämä pallo on minun inhokkini, mutta laitan tänne kuvan silti, jos vaikka joku sattuu tykkäämään appelsiineistä niin paljon, että haluaa niitä joulukoristeiksikin. Pohja on siis oranssi. Kultanaruilla pallo on jaettu kolmeen osaan. Jokaisessa osassa keskellä valmis joulutähtikoriste, joka laitettu lehtien alta neuloilla kiinni. Nauhojen ympärille hätäpäissäni piirsin kultatussilla viivat, koska näytti aika alastomalta ilman. Keskellä pohjaa on kultainen paljetti, jonka ympärillä kultapaljeteista muotoiltu ympyrä. Tämä käytännön syistä, jotta narujen liitoskohta näyttäisi siistimmältä. Ripustuslenkkinä kultanauha.


Pallo maalattu vaaleanpunaiseksi. Kiemurtelevalla hopeanauhalla jaettu neljään osaan. Koristeltu valkoisilla, kimaltavilla paljeteilla, joiden päällä valkoinen helmi hopeaneulalla kiinni. Ripustuslenkkinä tässäkin hopeanauha.


Pohja maalattu kirkkaanpunaiseksi. Sydäntä ympäröi kultainen kiemurteleva nauha. Vuorattu kauttaaltaan kultapaljeteilla, joiden päällä kultainen muovihelmi ja kultaneulalla kiinni. Ripustus tässäkin kultanauhalla.


Sydän on maalattu valkoiseksi ja ympärillä kultainen puolen sentin levyinen nauha, samaa nauhaa kuin ripustuslenkki. Nauhaan kiinnitetty kultaneulalla noin sentin välein vähän isompi kultahelmi. Huopakoriste sama kuin aikaisemmassa sydämessä.


Pohja violetti. Kiemurtelevat hopeanauhat jakavat pallon neljään osaan. Hopeiset paljetit, joiden päällä violetti helmi ja kiinnityksenä hopeaneulat. Ripustuslenkki hopeanauhaa.
Näitä on todella mukava tehdä. Minulla on tälläkin hetkellä viisi palloa kuivumassa. Ensimmäiset valmiit pallot on laitettu jo uusiin koteihin ja lisää ideoita samalla kun palloihin tökkii neuloja. Askartelukaupoista löytyy mitä ihanampia koristeita palloihin, joten vain oma mielikuvitus on rajana. Netissäkin on jos jonkinnäköistä nettikauppaa, joista koristeita voi tilata, jos omalta paikkakunnalta ei löydy.

2 kommenttia:

  1. Kyllä on taas upeita. Vaikea valita suosikkia. Mulla on nämä kans työn alla ja ensimmäiset jo maalattu. Askartelutarvikkeista vaan on kamala pula koko ajan, kun täältä ei tahdo löytyä askartelukauppoja :( Huomenna meillä onkin lasten kanssa askartelupäivä. Toivottavasti pääsen postaamaan niistä pian :)

    VastaaPoista
  2. Innolla odotan jo, millaisia askarteluja te saitte aikaan. :)

    VastaaPoista