perjantai 19. elokuuta 2011

Luumuvaahto

Suosin nopeasti valmistuvia ja ehkä hieman yksinkertaisiakin reseptejä. Pidän leivonnasta ja ruuanlaitosta, mutta yleensä en tahdo jumittua koko illaksi kauhan ääreen. Tänään söimme jälkiruuaksi viidessä minuutissa valmistuvaa luumuvaahtoa. Ah, kun tuli joulu mieleen.

Luumuvaahto (4 hengelle)

3 kananmunan valkuaista
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 prk lasten luumusosetta
1/2 dl hasselpähkinärouhetta

Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon vaniljasokeri, kaneli ja luumusose. Annostele tarjoilukulhoihin ja koristele hasselpähkinärouheella.

7 kommenttia:

 1. Varmaan tän vois tehdä ihan torttuihin tarkoitetulla luumusoseella..?! Kun vaan sitä on kaapissa tällä hetkellä :)

  VastaaPoista
 2. Vois tehdä ja luulenpa, että voisikin olla vähän vieläkin maukkaampaa sillä :)

  VastaaPoista
 3. Tätä tehdään jälkkäriksi ensi jouluna! :) Täytyy varmaan tehdä koe-erä tässä ennen joulua... Harmi, että karppaan. Minkähänmoista tästä tulisi, jos korvaisi sokerin makeutusjauheella?

  VastaaPoista
 4. Nam, tätä pitää ehdottomasti tehdä jo ennen joulua :)Varmasti tulee ihan yhtä hyvää makeutusjauheellakin, nimim.makeutusjauheen "suur"kuluttaja :)

  VastaaPoista
 5. Kati, kuten Marzzu yllä vastasikin, varmasti makeutusainekin sopii tähän.

  Marzzu, kannattaa kokeilla. Helppoa ja nopeaa!

  VastaaPoista
 6. Nyt tämä on testattu! Meillä tehdään yleensä sama kermaan ja mahdollisesti sekaan rahkaakin, mutta näinkin oli hyvää! Makeaa, luumuista ja kanelista! Käytin torttuhilloa, vähän enempi kuin ohjeessa ja jätin yhden allergian takia hasselit pois. Oikee sellanen pikkujouluherkku :)

  VastaaPoista
 7. Leea, oih, luumusta saa kyllä niin ihania herkkuja jouluun. Meillä on tuossa pihalla luumupuu, joka odottaa poimijaansa. Taidanpa huomenna vääntää luumukiisseliä ;)

  VastaaPoista