maanantai 22. elokuuta 2011

Joulua pakoon

Kuinka helppoa on jättää joulu kokonaan väliin? Ei kovin helppoa ainakaan John Grishamin kirjan perusteella. Pidän Grishamin kirjoista muutenkin todella paljon, mutta ”Joulua pakoon” –kirjasta on tullut ehdoton suosikkini. En koskaan lähtisi joulua pakoon, sehän on paras aika vuodesta. Hiukan skeptisenä rupesinkin kirjaa lukemaan, koska jo pelkkä nimi oli minusta masentava. Mutta kirja olikin aivan mielettömän hauska! Ja taas kerran tuli todistetuksi, että joulu on aina joulu, vaikka kuinka muuta yrittäisi.Kirjasta on tehty myös elokuva, jonka nimi on ”Skipataan joulu”. Oikein hauska elokuva. Hiukan halvan oloiselta kylläkin tuntui, kun olin ensin lukenut kirjan, mutta mitä useammin katson elokuvan, sitä enemmän siitä pidän. Jos olisin katsonut elokuvan ennen kirjan lukemista, olisin varmasti nauttinut elokuvasta enemmän jo heti ensi katsomalla.Vaikka aihe onkin masentava (joulun väliin jättäminen, kuka ihme sitä nyt haluaisi?), voin silti suositella sekä kirjaa että elokuvaa kaikille jouluihmisille(kin). Hyvän mielen tuojia ovat molemmat ihan mihin aikaan vuodesta tahansa.

3 kommenttia:

 1. Niin uskomattomalta kuin kuullostaakin, mutta minä olen jättänyt kaksi joulua peräkkäin väliin. Olisin kyllä tahtonut viettää joulua, mutta olosuhteiden pakosta jouduin jättämään joulut väliin. Ja voin sanoa, että tämä jätti sellaiset "traumat", että sen jälkeen olen arvostanut joulua ihan eri tavalla. Samoin koen valtavaa myötätuntoa kaikkia yksinäisiä ihmisiä kohtaan. Kenenkään ei koskaan pitäisi viettää joulua yksin. Sitä mieltä olen minä. Nyyh.

  Anteeksi Teija, kun sinun postauksen alle vuodatin. Voisin kirjoittaa aiheesta erillisen postauksenkin, niin paljon aihe koskettaa.

  Tuo kirja on pakko lukea. Vaikken itse olekaan vapaaehtoisesti lähtenyt joulua pakoon, aihe kiinnostaa.

  VastaaPoista
 2. Tästä teksistä innostuneena lähdin melkein siltä seisomalta kirjastoon. Nyt on viimeiset sivut menossa. Hauska kirja ja sopivan leppoisasti virittää joulutunnelmaan. Vaikka aika erilaistahan tuo on kuin oma joulu :D

  VastaaPoista
 3. Mukava, kun tykkäsit! Kieltämättä omakin joulu on aika erilaista kuin kirjassa, mutta silti kirjasta vaan kivan joulufiiliksen sai. :) Ihanaa "aivot narikkaan" -luettavaa hyvältä kirjailijalta. :)

  VastaaPoista